Nova Supra stiže u Detroit

Glasine o nasledniku modela Supra su se ponovno zahuktale kada je stigla informacija da bi na predstojećem detroitskom NAIAS-u trebao da bude predstavljen najavni koncept sledeće generacije ovog automobila.


Nekoliko izvora je objavilo vest, pozivajući se na "neimenovane insajdere" da će Detroit poslužiti za premijeru ovog automobila. 

U Toyoti su naravno odbili da potvrde te glasine, ali Takeshi Uchiyamada, predsednik Toyotine uprave, je ranije izjavio da želi da saradnja između Toyote i BMW-a (o kojoj smo vas do sada više puta izveštavali) rezultuje sportskim modelom koji je "porediv" sa Suprom. Glavni inženjer iz modela GT 86, Tetsuya Tada, je rekao da mu je dat nalog da "što pre napravi naslednika Supre". 

Ipak, službenih potvrda da je rad na ovom automobilu uistinu u toku, nema. Ranije glasine su govorile da bi se nova Supra na tržištu pojavila 2017. i da bi ga pokretao hibridni pogonski sklop s 2,5 turbo motorom, ali o tom potom. Kako bi ovaj automobil mogao da izgleda možete da vidite na priloženim, istina sada već starijim renderima.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group