Nova savršena reinterpretacija Mercedes-AMG GT modela

Više slika

Više slika

Mercedes-AMG GT linija prošla je kroz obilje transformacija od svog debija 2016. godine...

Inicijalno predstavljen kao oživljavanje R8 linije superautomobila, sa nešto više od obične harizme prethodnog SLS modela, automobil je od tada bio tema različitih članaka zbog obaranja vremena krugova Nirnburgringa i svog učešća u borbi za titulu automobila godine 2019. godine, koju je vodio u teškoj Black Series klasi i GT R Pro formi.

Međutim, pored blještavih naslova i rekorda, poslednji GT ipak nastavlja svojim putem, sa nešto suptilnije redizajniranim karakteristikama i poboljšanjima, kako bi održao korak sa svim rivalskim superautomobilima poslednje generacije iz svoje klase. Za ovogodišnje izdanje celokupan opseg je konsolidovan GT modelima u kupe i roudster formama, GT C Roadster, GT R Coupe modelima i serijom vrhunskih Black Series Coupe automobila.

Cene u svim segmentima nove linije ovoga puta nešto su više, kako bi kompenzovale osnovna GT poboljšanja po pitanju snage i opreme. Iako GT možda ne poseduje široku paletu pogonskih sklopova kao pojedini rivali, njegov prednje montirani motor, centralnog rasporeda, kao i proporcije hot rod automobila, održavaju ga prepoznatljivim i željenim dodatkom ove potklase superautomobila.

Pojednostavljeni AMG GT opseg startovaće sa cenom od oko 118.000 evra, što je nešto više od inicijalne cifre prilikom lansiranja. Ovoga puta, moćni automobil dobija nešto potentniju verziju V8 motora, zaduženog za inicijalno menjanje prethodne GT S jedinice, što će donekle opravdati ovaj rast cene. Standardna oprema takođe dobija poboljšanu ponudu sa točkovima od 19/20 inča, redizajniranim kočnicama i diferencijalom ograničene kontrole proklizavanja, kao nekim od najvažnijih.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group