Nova MX-5 Miata dolazi sa 181 ks i crvenom na 7.500 rpm

Više slika

Više slika

Kompanija Mazda objavila je specifikacije svoje značajno popravljene linije 2019 MX-5 Miata pred njeno lansiranje na domaćem tržištu 26. jula, ove godine...

Počevši sa prednjim delom, moramo napomenuti da se ispod haube nalazi dvolitarski SKYACTIV-G motor, drastično redizajniran i opremljen optimizovanim usisnikom vazduha, novim glavama cilindara, modifikovanim klipovima i različitim konekcionim ojačanjima. Mazda tvrdi da ova poboljšanja donose poboljšane perfomanse, ali takođe, dodatno smanjuju kilažu.

Kompanija nije želela da precizira tačan broj konja, ali je dodala da je redizajnirani motor sada u mogućnosti da stvori 15% više snage. Dodatno, obrtni momenat je pojačan u celokupnom opsegu motornih rotacija, a crvena linija se popela i sada stoji od 6.800 do 7.500 rpm. Iako japanska pres objava nije pomenula tačne izlazne snage, izvori bliski kompaniji otkrili su nam da dvolitarska jedinica sada stvara 184 ks i 205 Nm obrtnog momenta.

Ovo je značajno poboljšanje u odnosu na prošlogodišnji model, koji je bio dobar za 155 ks i 200 Nm obrtnog momenta. Pored nešto više snage, ovaj poboljšani motor daleko je više ekološki orijentisan, pružajući ekonomičniju potrošnju goriva.

SKYACTIV-G motor zapremine 1,5 litara takođe je redizajniran i dobio je novu tehnologiju sagorevanja, namenjenu dvolitarskim jedinicama. Ova varijanta sada razvija 130 ks i 152 Nm obrtnog momenta. Ova linija nudi poboljšanu gorivnu efikasnost i ekološke performanse.

Dodatne promene prilično su limitirane, ali automobil prisvaja novi teleskopski upravljački sistem i TFT displej. Kupci će biti u mogućnosti da poruče braon mekani krov, kožne bež enterijere i šesnaestoinčne aluminijumske točkove sa crnim metalik akcentima.

Pored manjih stilskih promena, Miata model nudi i dodatnu sigurnosnu opremu, koja uključujue napredni sistem kočenja u gradskim uslovima i upozorenje na promenu trake.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group