Nova Mercedes-AMG GLE Edition 55 izdanja stižu u Evropu

Nedugo nakon što je najavljen Mercedes-AMG GLE Editin 55 model za američko tržište, brend iz Afelterbaha predstavlja model evropskih specifikacija koji dolazi u šest varijanti umesto četiri...

Specijalno izdanje bazirano na GLE 53, GLE 63 i najboljoj verziji opsega GLE 63 S, dostupno je u regularnom i kupe-SUV izdanju karoserije. Svi ovi modeli dobijaju posebne opcije i još više standarne opreme, baš kao i modeli namenjeni drugoj strani okeana, koja neće dobiti GLE 63 uopšte.

Po pitanju enterijera, evropski GLE Edition 55 modeli stići će u varijantama opsidijan metalik crne ili Manufaktur dijamantsko bele i svetle nijanse, sa posebnim oznakama na profilu. AMG Night paket dolazi kao standard donoseći crne akcente visokog sjaja - na prednjem spliteru, prednjoj kecelji, poklopcima retrovizora, okruženjima prozora, zadnjoj kecelji – zajedno sa zatamnjenim staklima, srebrno/hromiranim čepovima rezervoara i crnim hromiranim izduvnim granama koje kompletiraju čitav izgled. SUV je postavljen na dvadeset i dva inča velike AMG točkove, koje poseduju dizajn unakrsnih krakova i finiširani su u mat titanijum sivoj boji sa prirubicom visokog sjaja i Edition 55 oznakama na poklopcima glavčina.

Unutar putničke kabine kupce dočekuje osvetljeni pragovi kreirani od nerđajućeg čelika pre nego stupe na crne AMG patosnice od prevrnute kože sa kontrastnim šavovima i prošivenim Edition 55 u slovima u crvenoj boji. Unutra se nalaze i AMG Nappa sedišta koja kombinuju crvene i crne nijanse, dok takođe postoji i opcija izbora istih kožnih postava na panelima vrata i centralnoj konzoli. Ostali detalji uključuju mat crne akcente na kontrolnoj tabli, AMG Performance upravljač i Dinamica mikrofiber, uz brojne AMG i 55 oznake u čast godišnjice nemačkog brenda. Na kraju, tu je i specijalna AMG pokrivka za unutrašnjost automobila, koja će kupcima održavati Edition 55 automobile oslobođene prašine tokom dužeg garažiranja.

Ne postoje nikakve mehainčke promene na Edition 55 modelima, a to znači da je GLE 53 opremljen sa turbo trolitarskim šestocilindrašem koji razvija 429 ks, GLE 63 dobija nešto više snage iz biturbo četvorocilindričnog V8 motora dobrog za 563 ks, dok će GLE 63 S biti glavni u lancu ishrane sa 603 ks iz svoje V8 jedinice. Svi modeli dobijaju dodatnih 21 ks iz srednjeg hibridnog sistema i nude prednosti AMG SPEEDSHIFT TCT 9G menjača i 4MATIC+ pogona na svim točkovima.

Mercedes-AMG GLE Edition 55 modeli već su dostupni za poručivanje na našem kontinentu i ostaće tako sve do decembra meseca ove godine. kompanija još uvek nije iznela cifre verzija namenjenih Evropi, ali je poznato da ćemo ovde dobiti 55 jedinica više od Amerikanaca. U zavisnosti od varijanti, Edition 55 modeli dodaće i premijum opcije sa cenama između 5.950 i 13.090 evra AMG brendiranim SUV modelima.

Sa Edition 55 serijom AMG proslavlja 55 rođendan, dok su svi modeli odabrani upravo oni koji će uskoro dobiti oveženja, odnosno G63, A-Class, the CLA, a sada GLE i GLE Coupé linije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group