Nova Mazda 6 dobija turbo motor


Japanska kompanija Mazda, uskoro će predstaviti svoju potpuno redizajniranu i inižinjerski usavršenu liniju 2018. Mazda6 modela…

Tačnije, nova varijanta automobila biće premijerno prikazana na LA Auto Show sajmu automobila u Los Anđelesu, koji startuje od 29. novembra. Sudeći prema izveštajima kompanije, nova linija proslavljene marke sedan automobila zaista je redizajnirana, što ovaj put čini trećim od njenog debija 2012. godine.

Glavne promene uključuju prisvajanje novih tehnologija i dodavanje inovativnih opcija u opsegu pogonskog sklopa, zajedno sa Skyactiv-G motorom zapremine 2,5 litara, koji sada poseduje sistem deaktivacije ventila i veću efikasnost potrošnje goriva.

Mazda je novoj liniji dodala i turbo benzinsku jedinicu Skyactiv-G zapremine 2,5 litara, koja je debitovala u modelima CX-9. Cifre performansi novog motora, koji u SUV modelima stvaraju 250 ks i 420 Nm obrtnog momneta, nisu još uvek potvrđene, ali japanski brend tvrdi da će ponuda ući u proizvodnju sa veoma zavidnim mogućnostima, koje su deo uzbudljivog i pomalo štedljivog segmenta.

U najnovijoj, odnosno restilizovanoj i redizajniranoj liniji, pojaviće se i mnogobrojne sigurnosne tehnologije iz ponude ACTIVSENSE paketa kompanije Mazda, uključujući radarsku kontrolu krstarenja, pomažući automobilima da startuju i zaustavljaju se, zajedno sa čistim pregledom od 360 stepeni, monitorima i detekcijom mrtvog ugla.

Sideći prema skromnom broju fotografija do kojih smo došli, možemo potvrditi da je 2018. Mazda6 dobila čistiji izgled sa spoljne strane, sa redizajniranim branicima, ali se najveće promene ipak nalaze u enterijeru putničke kabine, gde je kontrolna tabla nastavila uspešan dizajnerski jezik prethodnih modela kompanije.

Ostaje nam da budemo strpljivi i sačekamo dodatne informacije o novoj liniji 2018. Mazda6 modela, koje će sigurno biti obimnije tokom sledeće nedelje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group