NOVA HONDA ACCORD

Japanska kompanija Honda, zvanično je predstavila svoj potpuno novi model Accord sedan, kupe, hibrid kao i plug-in hibrid (PHEV).

Svi detalji vezani za nove modele su objevljeni, a ono što nedostaje jesu cene, ali to neće biti dugo tajna, jer novi model Honde Accord sedan kreće u prodaju na američkom tržištu 19. septembra 2012, kupe 15. oktobra 2012. a novi Accord Plug-in Hibrid (PHEV) sedan sa dva motora će stići u SAD početkom 2013,a nakon toga konvencionalni hibrid.

Regularni Accord sedan i kupe verzija se nude sa novim Earth Dreams 2,4-litarskim četvorocilindričnim benzinskim agregatom, koji u svojoj baznoj formi isporučuje 185 konjskih snaga i 239 Nm maksimalnog obrtnog momenta. 

Kada se ovaj agregat upari zajedno sa verijabilnom transmisiom, limuzina ima potrošnju od vraća 8,7 litara u gradu, 6,5 litara na otvorenom putu i 7,8 litara kombinovani potrošnju, dok motor koji je uparen sa 6-stepenim manuelnim menjačem ima potrošnju od 9,7 litara po galonu gradu, 6,9 litara na otvorenom putu i 8,3 litra kombinovanu potrošnju.

Honda Accord u sport paketu opreme dobija malo povećanje snage, pa 2.4-litarski agregat isporuluje 189 konjskih snaga i 2461Nm. Na vrhu opsega je 3,5-litarski V6 motor koji isporučuje 278 konjskih snaga i 341Nm maksimalnog obrtnog momenta. Ovaj agregat je uparen sa 6-stepenim automatskim menjačem, dok se kupe verzija nudi opciono sa 6-stepenim manuelnim menjačem. Prema Honde ovaj agregat ima potrošnju od 11,1 litar po gradu, 6,9 litara na otvorenom putu i 9,4 litara kombinovanu.

Honda Accord Plug-in Hibrid (PHEV) će biti lansiran početkom naredne godine isključivo u formi sedana, a biće opremljen sa novim Earth Dreams 2,0-litarskim i-VTEC četvorocilindričnim agregatom koji razvija 137 konjskih snaga, a pomoć dobija od električnog motora koji razvija 124kW. Električna motor je podržan od strane 6,7 kWh litijum-jonskih baterija, koje isporučuju ukupnu snagu od 196 kona. 

Sistem radi neprekidno u tri režima, uključujući, potpuno električni, benzinsko električni i samo benzinski,a nudi mogućnost da se automobil vozi na potpuno električni režim od 15 do 25km.

Kao što možete videti u galeriji slika, PHEV hibrid ima drugačiji stajling kit sa novom prednjom maskom, aero-optimizovanim branikom, spojlerma i jedinstvenim aluminijumskim felnama, pa zbog svega toga honda očekuje da će ovaj hibrid imati potrošnju od samo 2,35 litara na 100km.

Detalja o Evropskoj verziji nove Honde Accord još uvek nema, kao ni detalja od dizel agregatima koji očigledno neće biti u ponudi na američkom kontinentu.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group