Nova generacija VW Golf GTI dobija hibrid varijantu

Više slika

Više slika

Naredna generacija Volkswagen Golf GTI modela će zahvaljujući hibridnom sklopu imati koristi od pojačanja u performansama i poboljšanju ekonomije goriva.

Iz kompanije VW najavljuju da će novi GTI nastaviti da koristi dvolitarsku turbo jedinicu sa četiri cilindra, ali pojačanu električnim sistemom od 48 V i integrisanim starter motorom koji će takođe biti ugrađen. Dodatno, on će verovatno sadržati i tradicionalni turbo punjač koji je i trenutno korišćen, ali će standardnu turbinu zameniti električni kompresor kako bi se eliminisalo turbo zaglavljivanje i obezbedilo lakše kontrolisanje obrtnog momenta.

Takođe, električni starter motor će se takođe duplirati kao pojačivač performansi motora sa unutrašnjim sagorevanjem onda kada se ovaj kompakt vozi u određenom modu. Sve u svemu, konačna cifra koju će ovaj pogonski sklop moći da proizvede iznosi 261 ks.

Ispod karoserije ovog hibridnog sklopa nalaziće se redizajnirana MQB šasija koja se nalazi na trenutnom modelu. Među najznačajnijim promenama nalazi se povećana upotreba laganih materijala, koji su pomogli da automobil bude lakši za 50 kg. Evropska prodaja hibridnog Golf GTI modela počinje 2020. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group