Novi Clio će biti potpuno revolucionaran

Nova generacija modela Renault Clio će najverovatnije debtovati 2018. godine sa hibridnom tehnologijom i potpuno revolucionarnim enterijerom.

Clio Mk4 uopšte nije toliko star, ali francuski proizvođač automobila uveliko dizajnira njegovog naslednika, do čijeg ćemo izlaska iz fabričkog kruga, po svemu sudeći, morati da pričekamo još dve godine.

Kako ističu svetski mediji, sledeća generacija novog superminija iz francuske radinosti stiže 2018. godine i posedovaće dizajn koji neodoljivo podseća na poslednji model Megane, dok će u enterijeru nastati prava osveženja u vidu visokokvalitetnih materijala, popravljenog ambijenta i poslednjih tehnoloških karakteristika.

"Mi želimo da naše mušterije pogledaju u karoseriju novog automobila i ostanu bez daha, ali potom vide izgled enterijera i budu oboreni sa nogu. Moramo osigurati to da naši sledeći enterijeri potpuno ožive standarde eksterijera. U kompaniji trenutno više ljudi radi na enterijeru nego ikada pre i mi težimo ka tome da u automobilski svet unesemo nešto potpuno novo", izjavio je glavni dizajner brenda Renault Laurens van den Aker. "Nekada je bilo pravilo da samo luksuzni automobili poseduju svu tehniku, ali sada je potrebno sačekati samo godinu ili dve pre nego što vrhunski sistemi stignu u manje modele."

Renault Clio 2019. će dobiti duži i mnogo aktivniji ekran na dodir, portretnog stila, ali proizvođač nikako ne odbacuje mogućnost kontrola putem pokreta i govorka se o tome da je autonomni bezbednosni sistem takođe na ovoj listi zanimljivih spravica. Šta više, novi model bi mogao sadržati i srednju hibridnu tehnologiju, sličnu onoj koju možemo videti u poslednjem modelu Scenic.

"Kompanija Renault želi da doda elektroniku koja je pristupačna. To znači da mi našim kupcima pružamo sasvim dovoljno kako bi kreirali što manje ugljendioksida", objasnio je izvršni potprecednik proizvodnje i planiranja, dijamantskog brenda, Bruno Ancelin.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group