Nova generacija G-Class modela dobija kinetički sistem vešanja

Mercedes-Benz priprema novo izdanje 2025 G-Class modela, u koje će implementirati novo kinetičko vešanje, inspirisano naprednim sistemima trenutnih SL i GT serija...

Ovaj inovativni sistem vešanja trebalo bi da rezultira drastičnim poboljšanjem komfora i upravljanja, dok će zameniti tradicionalne balans štangle sa unakrsno povezanim sistemom amortizacije, sa elektro-hidrauličnim ventilima protoka, zaduženim za prilagođavanje odskoka i protoka u hodu. Ova podešavanja nastaju na bazi brojnih faktora, kao što su brzina, ugao upravljača, kretanje karoserije i uslovi na drumu.

Za dalje dodavanje kompleksnosti ovom sistemu zadužena je činjenica da kada jedan točak kompresuje, klip unutar amortizera će se produžiti uspravno i poslati hidrauličnu tečnost na drugu stranu kako bi podržala pružanje suprotnog amortizera. Kontrolisanje čvrstine vešanja obavlja se putem dva akumulatora ispunjena azotnim gasom, koji prikuplja višak hidraulične tečnosti i šalje ga ka ventilima protoka prema potrebi.

Ljudi Wards Auto publikacije imali su priliku da se provozaju u predstojećem 2025 Mercedes-Benz G-Class modelu, opremljenim ovim novim sistemom vešanja. Prema izveštajima, ovaj sistem nije poboljšao samo ulične akreditive G-Class linije, već je drastično unapredio artikulaciju njenih točkova u terenskim uslovima, takođe.

Ova publikacija dodaje da je prototip novog izdanja imao očigledno bolje upravljanje od stare G-Class linije, istovremeno ponudivši daleko komforniju vožnju. Novi sistem vešanja predstojeće G-Class generacije odrađuje izvanredan posao u smanjenju naginjanja karoserije, što je još jedan od faktora koji doprinosi poboljšanju prijanjanja u terenskim uslovima.

Vrhunski sistem vešanja imao je najviše uspeha kada je korišćen od strane kompanije Citroen u World Rally Championship takmičenju početkom dvehiljaditih godina, pre nego što ga je FIA zabranila. On je vraćen na tržište putem kompanije Tenneco i njene Monroe linije, dok ga trenutno koriste brendovi McLaren i Rivian.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group