Nova generacija Audi A6 modela zadržava staru eleganciju

Više slika

Više slika

Verovatno moramo sačekati još nedelju dana, pre nego što novi Audi A6 zvanično bude predstavljen...

Njegova premijera će biti održana na sajmu automobila Geneva Motor Show, međutim, nekoliko fotografija navodno je procurelo u javnost, omogućujući nam da pro prvi put dobijemo uvid u stil automobila, ali pošto za sada ne možemo potvrditi njihovu autentičnost, uzećemo ih sa dozom rezerve, makar dok u Ženevi ne dođe njegov dan.

Na prvi pogled, nova generacija Audi A6 modela poseduje sličan prednji deo kao i poslednje linije A7 i A8 opsega, ali i nešto manje verzije A4 automobila. Na ovoj strani vidimo veliku prednju masku horizontalnih rebara, uramljenu novim farovima sa ugrađenim LED dnevnim svetlima.

Zadnji deo modela prati sličan obrazac takođe, sa nešto drugačijim štop svetlima uparenim zajedno u sredini hromiranom linijom i duplim trapezoidnim izduvnim granama, ugrađenim direktno u difuzor. Dizajnerska filozofija „babuške“, kompanije Audi, nastavlja se u enterijeru putničke kabine, u kome dva velika displeja dominiraju kontrolnom tablom, kao što je bilo moguće videti na nekoliko špijunskih fotografija prethodne nedelje. Ostatak unutrašnjosti deluje slično kao kod A7 modela, koji u suštini dobija dimenziju nešto elegantnijeg A6 enterijera.

Različiti senzori, skeneri i kamere, prema očekivanjima, predstavljaće sastavni deo opreme novog A6 automobila, kako bi olakšali upravljanje njegovog autonomnog sistema, baš kao u slučaju A7 linije, mada će snaga dolaziti iz nešto drugačijih šestocilindričnih i četvorocilindričnih motora.

Kupci će moći da izaberu između novih benzinskih i dizel jedinica, kojima će se u bližoj budućnosti pridružiti i hibridne verzije, zajedno sa potentnijim S6 i RS6 varijantama modela. Poslednjepomenuti će najverovatnije biti limitiran na seriju Avant.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group