Nova Ford Fiesta ST startuje do kraja februara


Ford je obelodanio svoj video u kome se nalazi sledeća generacija Fiesta ST modela koji će premijerno biti predstavljen 24. februara.

Brza verzija sabkompakt serije kompanije Ford vraća se u vidu nove generacije modela Fiesta koji je predstavljen novembra meseca prošle godine.

Na snimku možemo videti model sa petoro vrata koji će se najverovatnije pridružiti ostalim varijantama sa troje vrata. Ne zna se puno toga o novom modelu Fiesta ST, ali Ford je zvanično naglasio u prošlosti da će zameniti prethodni model sa 197 ks koji dolaze iz motora zapremine 1,6 litara i četiri cilindra, sa visoko tjuniranom mašinom, trocilindričnim EkoBoost jedinicom.

Pošto je najveća snaga koju ovaj motor može da proizvede 138 konja, kompanija Ford je 2012. godine predstavila konceptualnu verziju jednolitarskog agregata smeštenu u Formula racer model koji proizvodi 202 ks.

Pored novog pogonskog sklopa, ST će dobiti poboljšanu šasiju, uključujući i vešanje, kočnice i upravljački sklop, dolaziće sa već potvrđenim aerodinamičnim svojstvima, većim točkovima i specifičnim detaljima ovog modela.

Nova Fiesta ST će formalno biti predstavljena javnosti na sajmu automobila u Ženevi matra meseca ove godine, a evropska prodaja modela će najverovatnije početi do kraja 2017. i početkom 2018. godine. Sa regularnom verzijom Fiesta modela, severnoamerička sudbina nove linije ostaje potpuno neizvesna, jer kompanija Ford tek mora da potvrdi kada će biti dostupna na ovom tržištu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group