NOVA DACIA LOGAN I SANDERO

Rumunska kompanija Dacia je u poslednjih osam godina prodala preko dva miliona primeraka modela Logan. Ovaj rumunjski bestseler sada je konačno dobio svog naslednika.

 

Novi Logan vizuelno se poistovetio sa nedavno predstavljenim modelmom Lodgy, ali nije on jedini novitet koji su Rumuni spremili za sajam automobila u Parizu. Uz novi Logan, biće predstavljen i novi Sandero druge generacije

Na internetu su se pojavile prve fotografije, ali njih ne prate nikakve zvanične informacije i tehnički podaci, trenutno možemo samo komentarisati vizelne promene koje je Dacia primenila na novim modelima.

Ovi modeli sledi dizajnerski jezik novih Dacijinih modela, Duster, Lodgy i Dokker, a na osnovu prvih fotografija, primećuje se da je imaju moderniji eksterijer u odnosu na prethodne generacije. 

To se najbolje vidi na prednjim delovima automobila, koji se odlikuju novom maskom hladnjaka, branikom i novim oblikom svetlosnih grupa koje ovim automoblima daju potpuno novi karakter.

Zadnji deo kod oba automobila je nešto manje ubedljiv, a najveće promene pretrpela su stop svetla koja su sada većih dimenzija. Silueta oba automobila je ostala manje-više nepromenjena sa karakterističnim širokim C stubom.

Očigledan napredak uočljiv je u enterijeru automobila, gde se osim modernijih linija, primećuje se i veliki displej multimedijalnog sistema.

Tehničke detalje o pogonskim agregatima novig modela objavićemo čim Dacia izađe u javnost sa novim informacijama. 

Iako nema podataka o motorima koji će pokretati ova dva noviteta, možrmo da kažemo da je Dacia za njih pripremila nekoliko benzinaca i dizelaša, među kojima su 1.2-litarski TCE i 1.5-litarski dCi. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group