Nova Corsa u Leipzigu

U svoju devetu godinu na tržištu, Corsa ulazi sa osveženim izgledom i novom ponudom motora...

 

Premda su mnogi već (ispravno) zaključili da je došlo vreme za potpuno novu Opel Corsu, iz Rüsselsheima stiže najava redizajna postojeće. Uskoro, na sajmu u Leipzigu će stići osveženi D model, koji je izvorno predstavljen u 2006. i prvi put redizajniran krajem 2010. To bi trebalo da mu osigura produženje životnog veka, jer se Corsa na većini tržišta suočava sa mlađim i tehnološki, a kad je u pitanju primena ‘downsizing’ tehnologije i naprednijim konkurentima.

Promene će se uočavati na dorađenom prednjem delu (zasad su još skrivene) i obogaćenoj unutrašnjosti, koja će dobiti novije ‘gadgete’ i kvalitetnije materijale. Najveće novosti su pod prednjom haubom, gde će se ugraditi novi turbobenzinac sa direktnim ubrizgavanjem 1.0 sa 90 i 115 KS, a Corsa će dobiti i već predstavljenog dizelaša 1.6 CDTI sa 120 KS, razvijenog u saradnji sa Fiatom.

Opel Corsa A počela je da se proizvodi 1982., B -1993., C - 2000. i D - 2006. Aktuelni model, koji će uskoro dobiti osveženje, napravljen je na masivnoj platformi koju koristi i Fiat Punto. Potpuno novi model E, pete generacije, očekuje se 2016, na potpuno novoj platformi koju GM od kraja 2013. razvija u saradnji s PSA-om. Kako će se produženje životnog veka već delomično zastarelog modela odraziti na tržišni uspeh, pokazaće vreme, ali osveženoj Corsi neće biti lako….

O..

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group