Nova Buba iz 1974.godine

Više slika

Više slika

Ako postoji magični vremeplov koji vas može vratiti nazad u 1974.godinu, onda je to verovatno ovaj Volkswagen Beetle sa pređenih 90km na satu.

Mala srebrna Buba je nedavno prodata za impresivnih 38,250€, ili stidljivih 43,000$, na jednoj aukciji u Danskoj. Ovo je deset puta veća cena od novog modela, jer čak podešena inflacijom, njegova cena iz 74.godine danas iznosi svega 15,000$.

Kako li je samo ova Buba uspela da izbegne vožnju više od četrdeset godina? Njen originalni vlasnik, u to vreme stariji italijanski gospodin, je kupio ovaj automobil kako bi se njime prevozio do crkve, ali je u međuvremenu postao isuviše star da bi bezbedno upravljao vozilom nakon godinu dana od njegove kupovine.

Što je još interesantnije, agencija Silverstone Auctions je izjavila da automobil i dalje poseduje svoje originalno ulje u motoru, iako je njegov nivo malo obnovljen pre same aukcije. Nismo sigurni da želimo da pokrenemo automobil sa uljem starim 42.godine, ali ovakva odluka je automatski podigla cenu ovog modela novom vlasniku.

Ovaj model možda nije predstavljao najveći udarac na aukciji, ali je definitivno privukao najviše pažnje. Glavnu prodaju u Danskoj prošlog vikenda čini restaurirani model ikone 300SLR Mercedes-Benz trkačkog automobila iz 2010.godine, koji je dobio novog vlasnika po sumanutoj ceni od 326,250€, dok je Mercedes-Benz 600 iz 1964. u vlasništvu danskog tajkuna Simona Spiesa isporučen za 140,630€.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group