Nova A klasa postaje duža i stilska

Više slika

Više slika

Konačno je stigla nova generacija Mercedes-Benz A klase, a prilikom predstavljanja, otkrila nam je nešto sofisticiraniji izgled u poređenju sa prethodnom...

Nova linija takođe donosi i daleko efikasnije motore, zajedno sa obiljem modernih bezbednosnih karakteristika i punim komforom tehnoloških unapređenja.

Što se tiče stilskog segmenta, nova A klasa predstavlja sledeći korak u dizajnerskoj filozofiji kompanije Mercedes, znanoj kao „Sensual Purity“. Agresivne linije treće generacije više nisu prisutne na novim modelima i zamenjene su daleko elegantnijim, zrelijim, estetskim elementima, nalik onim u novoj CLS liniji.

Nešto progresivniji dizajn prednjeg dela nove A klse, okarakteristan nižom haubom, ravnim LED farovima i dnevnim svetlima nalik bakljama, pomaže potpunu transformaciju automobila. U poređenju sa prethodnicima, novi modeli A klase imaju nešto strmiji prednji deo, koji im pruža daleko dinamičniji izgled.

U međuvremenu, nešto veći rubovi točkova, namenjeni felnama od 16 do 19 inča, pomažu da nova A klasa dobije nešto značajniju ulogu na putu.

Zadnji deo A klase takođe poseduje udeo u redizajnu, pružajući impresiju da su modeli nešto snažniji i spremni za trkačke poduhvate. Što se tiče tankih, dvosekcionih štop svetala, ona deluju daleko od robusnog izgleda onih na prethodnoj generaciji.

U enterijeru putničke kabine načinjene su neke od najznačajnijih promena, koje je kompanija Mercedes uključila u svom novom A modelu. Putnički segment poseduje nešto moderniji, napredniji izgled, dok se glavni deo kontrolne table oblikovane nalik krilu, proteže čitavom širinom automobila. Iako ambijentalno svetlo svakome od nas može oduzeti dah sa 64 dostupne boje, ono što zaista razdvaja novu A klasu od prethodne, jeste samostalni displej na šoferšajbni.

Budući kupci mogu izabrati između tri kombinacije displeja, bilo sedmoinčnih, sedmoinčnih i desetoinčnih ili nešto masivnijih, velikih oko 10,25 inča.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group