Novi Bentayga je potvrđen i dolazi sledeće godine

Više slika

Više slika

Bentayga, prvi terenac kompanije Bentley, stigao je na tržište pre tri godine, a veoma brzo je postigao odličan komercijalni uspeh...

Dok je ovaj model zvanično ponuđen sa W12 benzinskim motorom, celokupna linija pogonskih sklopova je na kraju proširena i sada uključuje V8, V8 dizel i V6 priključne hibridne jedinice.

Uprkos tome što je reč o terenskom vozilu, kompanija iz Krevea namerava da pruži svom Bentayga modelu dobar brzinski tretman. Zvanično potvrđen od strane šefa dizajna, Stefana Silafa, koji je ovakav pristup potvrdio pre dve godine, Bentayga „Speed“ dizajn predstavljaće veliku promenu.

Direktor britanskog brenda nije ulazio u detalje, ali kao što je istakao ranije, novi automobil  posedovaće daleko moćniji W12 motor, što samo ističe ono što nam je već postalo očigledno. Šestolitarski W12 motor sa dva turbo punjenja, trenutno stvara 600 ks i 900 Nm obrtnog momenta, tako mogućnost dostizanja 641 ks modela Urus zaista dolazi kao veoma zadovoljavajuća pomisao.

Ovo poboljšanje u motornom segmentu, omogućiće Bentley Bentayga Speed liniji da dobije bolje vreme ubrzanja do stotke iz mesta, u poređenju sa trenutnim W12 modelima, koji za ovaj sprint zahtevaju 4,1 sekund, dok će se i maksimalna brzina automobila povećati sa trenutnih 301 km/h. Ovakav model će postaviti Bentayga model rame uz rame sa uber-terencem kompanije Lamborghini, koji je trenutno najbrži proizvodni SUV na svetu.

Zadužen za kanalisanje ove surove snage na sva četiri točka, kao i do sada, biće identičan ZF osmostepeni automatski menjač, kome će najverovatnije, biti samo apdejtovan softver. Iako direktor kompanije nije precizirao tačan datum izlaska novog modela, ipak je naglasio da zbog lansiranja priključnih hibridnih sklopova i V8 benzinskih derivata modela Bentayga, u toku prvih par meseci ove, možemo slobodno očekivati da će Speed verzija biti predstavljena početkom sledeće godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group