Ništa bez kompanije Nissan

Više slika

Više slika

Mercedes-Benz je nastavio da kritikuje svoju novu liniju modela X klase, iznevši tvrdnju da oni nisu ništa drugo no preimenovani Nissan Navara pikap automobili...

Ovo je slučaj iz razloga što, proizvođači automobila moraju da koriste prodajnu ekonomiju prilikom kreiranja laganih komercijalnih vozila.

U jednom intervuu prilikom debija ove klase, održanog u Kejp Taunu, direktor globalne prodaje Mercedes-Benz kombi vozila, Voker Mornhinveg, izjavio je da njegov brend sa X-class varijantama neće biti u mogućnosti da dostigne prodaju koju ima u putničkim segmentima, s toga je parnerstvo sa Renault-Nissan koalicijom bilo krajnje neophodno.

"U poslu lakih komercijalnih vozila saradnja sa različitim alijansama i partnerima predstavlja čest slučaj i dosta kompanija radi zajedno već neko vreme. Ukoliko želimo da budemo atraktivniji po pitanju cene, moramo izrađivati projekte zajedno. Nikada ne možemo dostići cifru koju možemo ostvariti sa našim putničkim modelima, što je verovatno glavni razlog ove saradnje", izjavio je Mornhinveg.

X klasa biće kreirana u Argentini i Španiji, dok kao posebnu ciljnu grupu ima kupce u Južnoj Africi, Evropi i Australiji. Sudeći po čelnicima nemačke kompanije, glavni zadatak je predstavljalo brzo predstavljanje ove linije, što nije ostavilo drugog izbora sem stvaranja saradnje sa brendom Nissan.

"Morali smo da uključimo novu seriju u kratkom vremenskom periodu, a pošto je ona po planu predstavljala globalni proizvod, nije mogla biti kreirana u jednoj proizvodnoj jedinici namenjenoj isključivo njenim modelima. Iz ovog razloga smo razmotrili saradnju i ušli u pregovore sa japanskim brendom, koji je došao sa velikom voljom u ovaj neobični brak. Nissan poseduje dugu tradiciju izrade pikap modela, dok je baza modela ove kompanije došla kao izvanredna komponenta za novog projekta."

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group