Nissanov Golf

Nakon što je i službeno predstavio novu generaciju Qashqaija, Nissan se može u potpunosti orijentisati na svoju sledeću veliku prinovu na evropskim tržištima, odnosno na svoj budući kompaktni model sa kojim ovaj proizvođač namerava da konkuriše Volkswagenovom Golfu i drugim sličnim modelima. 



Prema sadašnjim saznanjima naslednik Almere bi na tržište trebao da stigne u jesen naredne godine. Kako bi ovaj model, za sada još uvek nepoznatog imena, trebao da izgleda možete da vidite na priloženom renderu koji prikazuje dinamično i moderno dizajnirano vozilo koje sledi poslednje linije predstavljene sa nekoliko konceptnih modela, ali i sa spomenutim novim Qashqaijem. 

Motorizacija bi većim delom trebala da bude preneta iz Qashqaija, a svakako vredi izdvojiti 1,2 turbo snage oko 115 KS i diesel rivala Golfu BlueMotion. Upravo su ovakve verzije, prema mišljenju Nissanovog vođstva, krucijalne za uspeh modela sa obzirom da će značajni deo prodaje otpasti na tzv. flotna vozila pa je stoga potrebno imati tax-friendly ponudu sa nižom emisijom karbon dioksida. 

 



Sa druge strane vrh ponude će svakako činiti Nismo verzija zadužena za podizanje imidža ovog automobila, ali i celokupnog brenda. 

Kako je prvenstveno reč o porodičnim modelima, sigurnost i udobnost putovanja će svakako biti važna stavka pa će i u ovaj model biti ugrađen sigurnosti sistem Safety Shield baziran na kamerama koji je uveden u ponudu sa modelom Note. Radi se o sitemu koji je osnova sistema upozorenja na nenameran prelazak u drugu traku i sitema upozorenja na vozilu u tzv. mrtvom uglu. Uz spomenuto tu su i mnoge druge sigurnosne stavke. 

Od enterijera novog modela treba očekivati puno, jer i u samom Nissanu najavljuju visok nivo kvaliteta materijala i izrade koja će postaviti nove standarde u klasi. Takođe, opšti nivo opremljenosti, kao i infotainement sistem će pratiti gore navedeno, a očekuje se ugradnja Nissanovog Connect 2 sistema kojem će središte činiti ekran u boji osetljiv na dodir. On bi trebao da uključuje i sistem Google Send to Car gde vozač na kućnom kompjuteru može da planira rutu i da je nakon toga prosledi automobilskoj navigaciji.

 



O cenama je za sada prerano govoriti, ali one bi trebale biti konkurentne, odnosno približne onima najbliže konkurencije.

O.R. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group