Nissan razmatra Qashqai Coupe

Qashqai je Nissanov najprodavaniji automobil u Evropi od svog lansiranja, pomažući kompaniji da zadrži svoju glavu iznad vode tokom najgoreg usporavanja lokalnog tržišta automobila ikada...

Međutim, sada de konkurencija iz drugih kompanija zagreva u segmentu crossovera, i Nissan želi da iskoristi svoju reputaciju i stvori kupe verziju automobila.

"Mi posmatramo poteze drugih brendova kao što su Audi, Honda i Volvo. Nećemo samo stajati i gledati", rekao je Marko Fioravanti, generalni direktor Nissan Evropa, tokom konferencije za novinare u Španiji.

Kupe verzija razmatra se sa direktorima kompanije. Bio bi inspirisan automobilima poput Range Rover Evoque i nudio bolje iskustvo vožnje.

S obzirom da Qashqai nema nezavisno zadnje vešanje kako bi bio jeftiniji, čini se da ovaj automobil ima dug put pred sobom pre nego što bi se mogao nazvati "sportski". Ali barem je jedan deo jednačine za sportski kupe tu. Snaga, koje očigledno nema dovoljno, biće poboljšana kada se pojavi NISMO verzija automobila. Glasine sugerišu bi mogao imati isti motor snage 215 KS kao Juke Nismo RS.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group