Nissan uvodi ProPilot tehnologiju u evropske Qashqai modele

Više slika

Više slika

Kupci u Velikoj Britaniji biće prvi u mogućnosti da kupe Qashqai krosover sa ProPilot sistemom, najnaprednijom tehnologijom vozačkih asistencija kompanije Nissan...

ProPilot je na ostrvu dostupan po ceni od 795 funti i kao opcija u Tekna i Tekna+ modelima, napajanim dCi 130 dizelašima sa Xtronic automatskim transmisijama, koji startuju sa 31.275 funti u Tekna dCi 130 Xtronic varijantama.

„Dodavanje ProPolot tehnologije postaviće čvršće temelje i ojačaće poziciju modela Qashqai na evropskom tržištu, koje je inače prepuno krosovera“, izjavio je generalni menadžer Nissan Europe divizije, Rajan Gains. Kako je direktor dalje naglasio, dodavanje ovog sistema pomaže prilikom demonstracije predanosti njegovog brenda prilikom isporučivanja daleko pouzdanijih, uzbudljivijih konektivnih karakteristika svim svojim kupcima.

ProPilot može asistirati vozačima prilikom upravljanja, ubrzavanja i kočenja vozilom. Ova tehnologija funkcioniše u jednoj traci autoputa i može upravljati automobilima podjednako dobro pri malim i velikim brzinama krstarenja.

U međuvremenu, modeli dCi 130 sa manualnim menjačima, dobijaju Drive Assist Pack opremu po ceni od 495 funti. Ovaj paket poseduje sisteme inteligentne intervencije u traci, kontrole krstarenja i asistenciju prilikom održavanja pravca, što samo znači da može da izvršava gotovo iste funkcije kao ProPilot, osim kompletnog zaustavljanja i ponovnog startovanja vožnje.

Kako bi proslavili premijerno evropsko pojavljivanje ProPilot tehnologije u modelima Qashqai, ljudi iz kompanije Nissan takođe su predstavili i Pilot One Edition verziju, baziranu na Tekna+, vrhunskom modelu opsega, procenjenu na 33.380 funti u Velikoj Britaniji. Prirodno, ovaj automobil poseduje ProPilot sistem kao standard i dolazi sa Storm White Pearlescent bojom karoserije, napa kožom u boji šljive, Xtronic Sports pedalama, hromiranim eksterijernim, stilskim paketom i „Pilot One Edition“ oznakama na vratima i u enterijeru.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group