Nissan potvrdio Murano

Nissan je indirektno potvrdio da će na predstojećem ženevskom auto salonu predstaviti novu generaciju modela Murano...



Konkretnije, službeni izveštaj kaže da će sledećeg meseca biti predstavljen "novi član Nissanove pomlađene crossover porodice". 

Sa obzirom da se već ranije očekivao dolazak novog Murana, najverojatnije je reč upravo o njemu. Konkretnije, najavljivalo se da bi novi Murano trebao da bude predstavljen u New Yorku, ali izgleda da su se u Nissanu odlučili za evropsku premijeru. 

Koliko je za sada poznato i koliko su pokazala dosadašnja viđenja testnog prototipa veliki uticaj na konačni dizajn novog Murana će izvršiti konceptni model Resonance. Dimenzije će mu ostati slične onima prethodnog modela, a sam automobil će se bazirati na tzv. D platformi koju će deliti sa modelima Maxima, Altima i Pathfinder.

Motorizaciju bi trebao da čini dorađeni 3,5 V6 uparen sa CVT prenosom, a u ponudi će se verovatno naći i hibridna verzija koju će pokretati 4-cilindrični kompresorski 2,5 benzinac i električni motor. Takođe, treba očekivati standardni pogon na sva četiri točka.

Na kraju dodajmo da CrossCabriolet verzija neće biti dostupna i u novoj generaciju zbog slabe potražnje.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group