NISSAN PATHFINDER 2013

Nissan je u potpunosti otkrio konačnu proizvodnu verziju svog potpuno novog SUV-a Pathfinder za 2013. godinu, nakon predstavljanja koncepta Pathfinder na sajmu automobila u Detroitu.

Japanski proizvođač automobila kaže da je prelazak na potuno novi model rezultat postepenog pada prodaje tokom godina i jer sada potrošači preferiraju efiasinije automobile sa manjom potrošnjom.

Novi Pathfinder deli svoju platformu sa Infiniti-jevim modelom JX. U pitanju je platforma koja je 227 kg lakša u odnosu na odlazeći model, pa tako novi Pathfinder sa prednjom vučom teži 1.882 kg, dok verzija sa pogonom na svim točkovima teži 1.946 kg. Nissan navodi da je novi Pathfinder u stanju da poveče i da se nosi sa težinom od 2268 kg.

Kao što je već očekivano, model za 2013. godinu koristi isti 3.5-litarski V6 motor, koji možete naći u Infinitijevom modelu JX. Motor je uparen sa novom generaciom Xtronic CVT automatskog menjača.

Pathfinder iz 3.5-litarskog V6 motora dobija 260 konjskih snaga, a nude se verzije sa prednjom vučom i verzije sa pogonom na svim točkovima.  Zahvaljujući lakšoj platformi i novoj pogonskoj jedinici, Pathfinder je sada ekonomičniji za više od 30 odsto u odnosu na model iz 2012. 

Unutra, vredi pomenuti, da Pathfinder 2013 ima mesta za sedam putnika u tri reda sedišta, i da je opremljen sistemom "EZ Flex Seating System with LATCH AND GLIDE". Među ostalim pogodnostima koje se nude na novom Pathfinder su kožna sedišta, grejanje upravljača, grejanje i hlađenje prednjih sedišta, Nissan inteligentni ključ, Nissan navigacioni sistem, Bluetooth Hands-Free sistem, 13 zvučnika i Bose Premium audio sistem, satelitski radio, dvozonska klima i trozonski sistem za zabavu. 

Pathfinder 2013 kreće u prodaju ove jeseni sa cenama koj će biti pristupačnije kupcima.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group