Nissan od milion dolara

Nissan i Italdesign su pre dve godine sarađivali na zajedničkom projektu, kako bi proslavili pedesetu godišnjicu GT-R i italijanske kuće dizajna…

Rezultat zajedničkog rada bila je unikatna kreacija nazvana GT-R50, koja je opisana kao GT-R bez ograničenja od strane šefa dizajna brenda Nissan, Alfonsa Albaisa. Dve kompanije su nešto kasnije najavile ograničenu proizvodnju neverovatnog GT-R50 zahvaljujući neverovatnoj potražnji sa kojom su se susreli. I konačno, nakon dve godine čekanja, prvi primerak ovog modela koji je vredan 1.1 milion dolara je predstavljen, a možemo reći da izgleda skoro pa identično svom prototipu. Prvi proizvodni GT-R50 predstavljen je na Tazio Nuvolari stazi u Italiji, koju Italdesign koristi za testiranje.

Baziran na R35 Nissan GT-R Nismo, ovaj model ograničenog izdanja je zapravo ručno izrađen. Njega takođe pokreće isti 3.8 litarski twin-turbo V6 motor koji se nalazi u standardnom modelu, s tim što je tjuniran kako bi proizvodio nešto više snage. Kako iz Nissan brenda kažu, GT-R50 izbacuje 710 bhp, što je postignuto zamenom standardnih GT-R turboa sa dva GT3 jedinicama koje su namenjene trkama, zajedno sa većim hladnjacima, otpornim radilicama, klipovima i nosačima. Šestostepeni prenos brzine sa dualnim kvačilom takođe je prilagođen novog snazi ovog modela, dok ujedno GT-R50 sadrži i nove Bilstein varijabilne amortizere zarad boljih performansi.

Dizajn GT-R50 modela delo je Nissan studija iz San Dijega i možemo reći da on izgleda oštrije i pomalo futuristički u poređenju sa standardnim R35 GT-R. Svi delovi ovog modela su ručno proizvedeni u Italiji, dok su finalno sastavljeni u Italdesign manufakturi nadomak Turina. “Naši kupci obožavaju personalizovano iskustvo koje im pruža Italdesign, koji imaju dugu tradiciju u kreiranju ultra-retkih vozila visokih performansi. Njihovo iskustvo sa GT-R50 bilo je neverovatno i mogu reći da će svaki automobil biti pravo remek delo”, izjavio je Majkl Karkamo, direktor sportskog odseka brenda Nissan. Samo pedeset ovakvih jedinica će biti konstruisano, dok će do svojih vlasnika doći krajem ove godine. Ukoliko želite da dodate jedan od njih svojoj kolekciji, znajte da imate još malo vremena.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group