Nissan najavio Z Proto sportski automobil

Ovaj auto bi trebao da bude naslednik legendarnog 370Z modela...

Nazvan Nissan Z Proto, novi sportski automobil zadirkivan je u novom video klipu koji predstavlja svoje prethodnike. „Nissan ponovo budi sportsku moć sa novim Nissan Z Proto. Kombinovali smo 50 godina strasti i nasleđa sa modernom tehnologijom da bismo dizajnirali novu generaciju legendarnog sportskog automobila Z “, kaže proizvođač automobila u kratkoj izjavi koja prati video.

Nissan Z Proto biće predstavljen u utorak, 15. septembra u 19.30. u Jokohami, Japanu. Drugi detalji nisu navedeni, ali video snimak nam nudi sitan pogleda na karoseriju i LED farove koji se naziru.

Očekujte da će imati oko 400 konjskih snaga i da će ga pokretati twin-turbo 3.0-litarskog V6 motor koji dolazi iz Infinitijevih K50 i K60 Red Sport 400 modela. Glasine kažu da će ga Nissan ponuditi sa šestostepenim manuelnim ili devetostepenim automatskim menjačem, ali to još nije je potvrđeno.

Svakako, ovo će biti vrlo uzbudljiv model koji će osvežiti Nissan liniju modela za 2021. godinu i koji će nam ponuditi još jedan sportski automobil.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group