Nissan GT-R Nismo - 595 KS i 650 Nm obrtnog momenta

Sve je manje vremena ostalo do otvaranja jednog od najvećih azijskih salona automobila. Shodno tome krenulo je i otkrivanje noviteta koji će biti izloženi.

Još od leta znamo da će tamo biti predstavljena Nismo verzija Nissana GT-R. Poslednji u nizu Nismo ukazao nam se glavom i bradom, a otkrio nam je i s kakvim performansama barata…

Nakon modela 370Z i Juke u Nismo varijanti, Nissan u vatru gura do sada najbrutalniji primerak svog kupea GT-R. Novi GT-R Nismo premijeru bi trebalo da ima krajem nedelje, ali mi već sada znamo s čim će raspolagati i kako tačno izgleda.

Za to su zaslužne fotografije i podaci koje je predstavio Nissan i koji kažu da će GT-R Nismo raspolagati s 25 KS više no što se ranije nagađalo. Umesto 570 KS o kojima se ranije pričalo, on iz svog 3.8-litarskog V6 biturba izvlači brutalnih 595 KS i više od 650 Nm obrtnog momenta. Ova konjaža dostupna je na 6.800 o/min, što je za 400 obrtaja više nego kod klasičnog primerka.

Za porast snage zaslužni su doterani usisnik i izduv i veće turbine iz GT3 verzije Nissana GT-R. Da stvar bude još bolja, Nissanovi inženjeri mogli su da izvuku još snage iz ovog agregata, ali bi onda trebalo menjati komponente prenosa i zadnji diferencijal.

Novi GT-R Nismo dobio je tvrđe elektronski podesivo vešanje sa izborom između Track, Race i Race Plus režima. Uz tehničke modifikacije GT-R Nismo dobio je i one vizuelne i aerodinamičke. Tu su veliko zadnje krilo koje silu naleganja na podlogu pri brzini od 300 km/h povećava za 100 kg. Nissan još uvek nije otkrio sve detalje o ovom novitetu, ali GT-R Nismo navodno je Nürburgring prešao za 7:08.69.

Izvor: NISSAN

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group