Nikola Zero električno vozilo dolazi sa 555 ks

Iako možda izgleda kao krosover/terensko vozilo, vi zapravo ne možete bez problema oterati Tesla Model X van regularnog puta...

Za te avanture vam je potreban novi model Nikola Zero. Godinu dana nakon što su objavljene prve zvanične informacije o postojanju ovog automobila, kompanija Nikola Powersports sada priprema isporuke svog prvog proizvodnog primerka električnog UTV (utility task vehicle). Tokom ovog procesa, brend je otkrio i finalni izgled svog novog čeda, kao i specifikacije sa kojima dolazi.

Za početak moramo reći da će Zero biti ponuđen sa dve opcije pokretačkog sklopa, koji u baznoj verziji dolazi sa 415 ks i snažnijom varijantom koja poseduje 555 ks. Kada se radi o daleko važnijem obrtnom momentu, Nikola tvrdi da će automobil doći sa neverovatnih 4.900 Nm nakon redukcije brzina. Ovo je stvarno nezapamćen broj obrtaja za ovu, ali i sve ostale vrste vozila.

Kupci će takođe biti u mogućnosti da biraju između tri pakovanja baterija, dobrih za veoma respektivnih 75, 100 i 125 kWh. Kada su najjače baterije ugrađene, iz ovog brenda tvrde da njihov automobil može da pređe 321 km između dva punjenja off-road, naravno. Svako od kupaca ko se opredeli za vrhunske specifikacije, očekuje ga ubrzanje do sto iz mesta za 3,9 sekundi, kada je četvoro ljudi unutra. Stoga, ne predstavlja nikakvo čudo što generalni direktor kompanije Nikola, Trevor Milton, tvrdi da ne postoji ni jedan drugi rival sa UTV vozilom koji može da se uporedi sa performansama Zero modela.

Ukoliko još niste impresionirani, bacite pogled na gume od 32 inča na surovim točkovima ovog automobila, rastojanje vešanja od 20 inča i razmak karoserije od tla za 14 inča. Instrument tabla je potpuno digitalna, sa centralnim displejom od 10 i bočnim od 7 inča, a mušterije mogu izabrati nekoliko dodatnih karakteristika kao što je sistem vektora na svim točkovima, čekrke napred i nazad i solarne punjače od 4 kW.

Cene ovog električnog terenca startuju sa 35.000 dolara, dok je automobil čak ulično legalan u nekim zemljama. Potencijalne mušterije će svoje jedinice moći da vide na jednom događaju koji se povodom predstavljanja modela organizuje u Juti decembra meseca, pre nego što knjige porudžbina budu otvorene sledećeg januara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group