Niko Rosberg provozao novog Taycana

Porsche Taycan Turbo S je strahovita i brza mašina, ali nekadašnji F1 šampion je uspeo da je ukroti...

Svetski šampion Formule 1 iz 2016. godine nedavno je imao priliku da testira zeleni Taycan Turbo S na stazi Nurburgring, koja je inače jedna od najopasnijih staza na planeti.

Na Rosbergovu sposobnost da izvede izuzetno brz krug uticala je mokra podloga, ali ipak, njegove veštine su veoma impresivne uprkos ultra-klizavoj površini.Iako trenutno ne vozi u F1, on je još uvek maestro za volan i jasno nam je zbog čega je bio šampion i zašto ga mnogi smatraju legendom ovog sporta.

Taycan Turbo S napaja par električnih motora koji proizvode maksimalnih 751 KS i 1.050 Nm obrtnog momenta. Iako luksuzna limuzina teži neverovatnih 2.295 kg u stanju je da pogodi 100 km / h za samo 2,8 sekunde i postigne najveću brzinu od 260 km / h.

Kada je lansiran, Taycan Turbo S je uzeo krunu najbržeg električnog automobila od Tesla Model S. Međutim, rivali rade na vozilima koja obećavaju da će nadmašiti Taycan Turbo S, kao što je Tesla Model S Plaid i tromotorna verzija Lucid Air-a.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group