Nije valjala ni stara - kako li će se pokazati nova električna Astra?

Više slika

Više slika

Opel možda jeste jedini brend Stellantis grupacije koji je prisutan na Minhen Motor Show sajmu automobila, ali je on iskoristio ovu priliku da predstavi svetu zadivljujući Experimental koncept, zajedno sa novom 2023 Opel / Vauxhall Astra Sports Tourer Electric linijom...

Prošlo je gotovo deset meseci otkako je Opel prvi put premijerno najavio novi Astra Electric model u kompakt i Sport Tourer izdanjima. Međutim, prodaja oba modela u Evropi startovala je tek od prvog septembra u Nemačkoj, sa Astra Electric Sports Tourer izdanjem dostupnim po ceni od 43.490 evra, dok je za hečbek potrebno izdvojiti 41.990 evra.

Dok oba automobila imaju prilično različite stilove karoserija, oni su uglavnom identični kada im pogledate ispod kože, tako da itekako predstavljaju dobrodošle dodatke sverastućoj floti električnih modela pod Stellantis kišobranom.

Za napajanje Opel Astra Sports Tourer Electric modela zadužena je litijum jonska batertija od 54kWh, koja mu navodno pruža prelazni opseg od 416 kilometara, što je prilično hrabro za izjaviti kada se u obzir uzme kompaktnost ovog paketa u poređenju sa današnjim standardima.

Pali su svi možda ćeš Opele i ti. Za pokretanje automobila zadužen je električni motor montiran na prednjoj osovini dobar za 154 ks i 270 Nm obrtnog momenta. Očigledno je da ovo nisu automobili orijentisani performansama, ali je takođe evidentna i činjenica da im je maksimalna brzina ograničena na svega 170 km/h.

Jedna od retkih stvari koja se vama kao kupcima novih Astra modela možda može svideti, kako u kompakt, tako i Sports Tourer izdanjima, jeste to što oni izgledaju gotovo identično kao i modeli koje pokreću pravi motori. Neretko proizvođači automobila nastoje da kreiraju svoje EV modele posebnim i unikatnim, ali to naravno ne funkcioniše i gotovo svi izgledaju kao da su sa iste trake izašli.

Nešto veći gabariti Sports Tourer modela očigledno ga čine praktičnijim od dva ponuđena modela, dok on ujedno nudi i 516 litara zapremine prtljažnika sa podignutim i 1.553 litara prtljažnog prostora kada se drugi red sedišta u potpunosti spusti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group