Neverovatni Porsche koncept ulazi u proizvodnju

Porsche je odlučio da krene sa proizvodnjom retro 911 Speedster koncepta koji smo po prvi put videli u junu ove godine…

To i nije toliko iznenađujuće, jer su im fanovi i potencijalni kupci stavili do znanja da bi želeli da poseduju jednog takvog lepotana. Naravno, nemački brend je odlučio da im usliši želju i proizvede ga. Ograničena izdanja skupocenih automobila, uvek pronađu svog kupca, koja god cena da im se dodeli, jer su u suštini, oni zapravo obeležja staleža i bogatstva.

Proizvodnja će biti ograničena na 1948 jedinica, kao omaž 1948.godini kada je prvi Porsche 356 proizveden. Ovaj proizvođač iz Štutgarta, oduševio je javnost izložbenim modelom ovog ograničenog izdanja tokom sajma automobile u Parizu. Iako Porsche brend još uvek ovaj model naziva konceptnom studijom, on sa sobom nosi dosta interesantnih detalja koje smo videli na verziji otkrivenoj u junu.

911 Speedster koncept predstavljen u Parizu odeven je u Ferrari nijansu crvene boje, koja se sudeći prema press objavi brenda zove Guards Red i predstavlja reference 1988 911 Speedster modelu iz G-Model generacije.

Umesto točkova Fuchs stila, novi model dobio je varijantu od 21 inča i centralnim zaključavanjem, koja izgleda slično onima sa modela 911 RSR i GT3 R trkačkih modela. Retrovizori retro stila i poklopac rezervoara finiširani su tamnim hromom, kako bi crvena boja došla do izražaja.

Pored toga, koncept ima enterijer od crne perforirane kože sa crvenim akcentima, zajedno sa crveno obojenim svetlima. On je kreiran na osnovu modifikovanog 911 Carrera 4 Cabrioleta, dok su motor i šasija pozajmljeni od GT3. Njegov motor sa unutrašnjim sagorevanjem i šest cilindara ima šestostepeni manuelni prenos brzine i više od 500 konjskih snaga.

Proizvodnja ovog modela zvanično kreće od polovine sledeće godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group