Neočekivana premijera Ferrari 488 Pista Spider modela

Više slika

Više slika

Ferrari 488 Pista Spider neočekivano je predstavljen na Pebl Biču, nudeći svim posetiocima regularna uživanja običnog modela istog imena, sa dodatkom pokretnog tvrdog krova...

Baš kao i 488 Pista kupe, Pisa Spider napajan je krajnje brutalnim twin-turbo 3,9 litara velikim V8 motorom koji je dobar za 711 ks i 770 Nm obrtnog momenta. Shodno tome, Pista Spider model dostiže stotku za 2,85 sekundi, tačko za koliko i njegov blizanac tvrdog krova.

Ukoliko vozači imaju dovoljno prostora, automobil može dostići 200 km/h iz mirovanja u samo osam sekundi, za 0,4 sporije od kupe varijante i nastaviti da ubrzava do maksimalnih 340 km/h. Ferrari 488 Pista Spider poseduje makismalnu kilažu od svega 1377 kg i teži je za svega 91 kilogram od svog kupe rođaka. U ovoj postavci, kabriolet varijanta je i dalje lagan automobil i osigurava identična vozačka iskustva kao i njegov blizanac tvrdog krova.

Novi model je tačno pedeseti kabriolet u dugoj i živopisnoj istoriji italijanskog brenda, a baš kao i 458 Speciale Aperta, on se razlikuje od automobila tvrdog krova po unikatnoj liveriji koja se proteže čitavom dužinom automobila.

Kupci 488 Pista Spider automobila imaće opciju izbora jednodelnih karbonskih točkova koji će dodatno spustiti njegovu kilažu. Nešto jeftiniji dvadesetoinčni točkovi sečeni dijamantima, takođe će se pronaći u ponudi.

Baš kao i 488 Pista kupe, Spider će posedovati brojne aerodinamičke i stilske promene u poređenju sa regularnim 488 GTB. Glavna među ovim modifikacijama biće redizajnirana prednja strana, sa nešto prominentnijim spliterom i haubom opremljenom masivnim usisinikom vazduha. Sa druge strane, Pista Spider usvaja nove pragove, specijalan poklopac motora, karbonski zadnji difuzor i duple izduvne grane koje izgledaju neverovatno lepo.

Ferrari nije objavio cene svojih modela i da li će biti ili neće ograničeni kao Ferrari 16M Scuderia Spider i Ferrari 458 Speciale Aperta pre njega.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group