Nemački brend Wiesmann predstavlja novi model od 300.000€

Na svetu postoji obilje brendova koji kreiraju sportske autmobile, ali nemačka kompanija Wiesmann potpuno prolazi ispod radara...

Ovo se dešava uprkos tome što ovaj proizvođač poseduje predivno drzak dizajnerski jezik koji je nemoguće ne primetiti. Sada, ovaj nemački brend spreman je da se vrati na tržište sa potpuno novim modelom nazvanim Project Thunderball, automobilom koji je nazvan prvim potpuno električnim kabriolet roudsterom sa zadnjom vučom na svetu.

Baš kao i svi ostali modeli Wiesmann kompanije, Project Thunderball se potpuno ručno kreira u Nemačkoj. Za razliku od prethodnih modela, ovaj potpuno novi je električna mašina i dizajniran je pod dirigentskom palicom preduzetnika Rohena Berija, koji je ovaj brend ponovo vinuo u zvezde.

Sa tim na umu, novi modeli kombinuju suštinski izgled i prepoznatljiv dizajnerski stil kompanije Winsmann sa njegovim novim potpuno električnim pogonskim sklopom. Dupla postavka električnih motora na zadnjoj strani izbacuje masivnih 680 ks i 1.100 Nm obrtnog momenta, koji odlaze na zadnje točkove i ubrzavaju automobil do stotke iz mesta za svega 2,9 sekundi.

Ovo je omogućeno rasprostranjenom upotrebom ugljeničnih vlakana i ekstenzivnim redukovanjem kilaže radi konačnih 1.700 kilograma, što je krajnje impresivno uzimajući u ozbir i baterije. Vrhunska visokovoltažna arhitektura od 800V uključena je takođe, omogućujući automobilu prelazni opseg od 500 kilometara između dva punjenja, za koja je zadužen brzi 300kW DC punjač.

Naravno, Wiesmann sistem inteligentnog regenerativnog kočionog sistema, zajedno sa pet modova vožnje, zaduženi su za osećaj koji automobil pruža i reagovanje na očuvanje energije, još više obogaćujući iskustvo električne vožnje. Unutar automobila, moguće je pronaći centralni displej od ugljeničnih vlakana, sa prepoznatljivih sedam Wiesmann analognih instrument satova, smeštenih preko puta braon kožnih sedišta, akcentovanih retro detaljima kao što su rukohvati i prošiveni segmenti na sedištima, prošarani modernim elementima u vidu informativno-zabavnog sistema i još više ugljeničnih vlakana na vozačkoj konzoli.

Novi Wiesmann Project Thunderball model koji možete videti u našoj galeriji svi zainteresovani mogu poručiti putem zvaničnog sajta nemačkog brenda i odvesti ga u svoju garažu po masnoj sumi od 300.000 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group