Nemačke vlasti optužuju Fiat

Više slika

Više slika

Nakon što je Volkswagen priznao lažiranje rezultata izduvnih gasova pre oko godinu dana, još jedan proizvođač biva optužen za upotrebu nedozvoljnih sredstava u poslovanju...

Ostaje da vidimo da li će i kompanija Fiat koja se nalazi u FCA grupaciji, dobiti isti tretman evropskih regulatornih komisija, jer ministarstvo saobraćaja Nemačke tvrdi da ovaj italijanski brend koristi nedozvoljene „on-off“ sisteme na svojim 500X modelima, a sudeći po izveštajima DerSpiegel, proizvođač automobila je izvadio filtere iz svojih izduvnih sistema nakon 90 minuta, tokom teksta koji je trebalo da potvrdi KBA autoritet vozila.

Tačni detalji koji okružuju ovaj incident trebalo bi tek da budu objavljeni, jer je celokupna istraga još uvek u ranoj fazi, ali ministarstvo saobraćaja ove zemlje je izjavilo da ovi rezultati moraju biti pregledani od strane evropske komisije.

Sa druge strane, iz kompanije Fiat opovrgli su sve optužbe, u čemu je učestvovao predstavnik za medije ispred FCA grupacije, izjavivši da je 500X serija potvrđeno ispoštovala sva pravila vezana za emisiju izduvnih gasova, što je na dalje potkrepio sa dokaznim materijalima vezanim za sve regulacije koje se moraju ispoštovati. Ovi dokazi su potvrđeni i od strane italijanskog ministarstva saobraćaja.

„Trenutno nismo u poziciji da komentarišemo validnost ili preciznost ovih za sada nepotvrđenih sumnji interne dokumentacije ministarstva saobraćaja Nemačke, kao i svih rezultata sa testova emisije izduvnih gasova koje mi za sada još uvek nismo videli“, dodao je predstavnik za medije FCA grupacije.

Nemački nedeljnik takođe podseća na prethodni test koji je pokazao da Fiat vozila isključuju svoje tretmane izduvnih sistema nakon 22 minuta, ili dva minuta nakon što se završi jedan ciklus testiranja u Evropi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group