Nekoliko novih detalja o Porsche 911 GT2 RS modelu

Više slika

Više slika

Nakon najava i vesti vezanih za neke buduće i sadašnje poduhvate kompanije Porsche, koji se tiču obaranja određenih rekorda u Nemačkoj, ovaj brend nastavlja projekat popularizacije svog novog 911 automobila…

Kako bi promovisala svoj najnoviji automobil, kompanija Porsche pozvala je novinare u Portugal kako bi testirala granice 911 GT2 RS modela na Autodromo Internacional do Algarve stazi u ovoj zemlji.

U prisustvu vozača Valtera Rohla, Marka Vebera i Hansa Joakima Struka, ali i brojnih drugih Porsche automobila, uključujući tu i 918 Spyder model, novinari su dobili priliku da steknu prvi utisak u najbržu i najmoćniju, ulično legalnu varijantu proizvodne linije 911 ikada.

Napajan snažnim i veoma agilnim motorom sa dva turbo punjenja, zapreminom od 3,8 litara, 700 ks i 750 Nm obrtnog momenta, matiranim na sedmostepeni PDK menjač duplog kvačila, poslednji GT2 RS automobil zahteva svega 2,8 sekundi za sprint do stotke iz mesta, a dostiže maksimalnu brzinu od 340 km/h.

Zahvaljujući veoma masivnoj izlaznoj snazi, pametnom inžinjeringu, koji uključuje aerodinamične elemente i dosta komponenata koje su zadužene za smanjenje ukupne kilaže, kao i dodatnom upravljanju na zadnjoj osovini sa zadnjim diferencijalom na zaključavanje, nemački sportski automobil je nedavno ukrao rekrod Lamborghini Huracan Performante modela na Nurburgring Nordschleife staze i njenom krugu, sa test vozačem Larsom Kernom iza volana.

Svi potencijalni kupci više nisu u mogućnosti da poruče nove 911 GT2 RS modele direktno iz fabričkih pogona kompanije, jer je oko 1.000 jedinica ukupne linije već poručeno, međutim, mi smo gotovo sigurni da neće proći dugo pre nego što se neka od jedinica ove linije pojavi na tržištu polovnih automobila, praćene svim premijum paketima i pogodnostima, naravno.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group