Naslednik modela Koenigsegg Agera

Više slika

Više slika

Kada je kompanija Koenigsegg predstavila model Regera hibrid hiperautomobila na prošlogodišnjem sajmu u Ženevi, svet ga je smatrao za GT naslednika Agera serije, međutim, sada znamo da to zapravo nije slučaj.

U jednom razgovoru, Kristijan Koenigseg je na ovogodišnjem sajmu u Ženevi izjavio da kada njegov brend završi proizvodnju finalne tri od 25 jedinica serije Agera RS, oni će ujedno označavati kraj celokupne verzije. Nakon svega, potpuno novi Koenigsegg model će biti lansiran kako bi zamenio ovaj renomirani serijal i biće postavljen do Regera linije automobila.

Nisu date nikakve specifikacije o potpuno novom modelu švedskog brenda, ali mi očekujemo da će doći sa istom formulom kao i Agera RS koji kombinuje ultra moćnu indukciju motora sa izuzetno laganom karoserijom od ugljeničnih vlakana. Kao i serija Agera, novi automobil će se verovatno fokusirati na neverovatne cifre performansi, koje će dozvoliti da hibrid Regera deluje kao najluksuznije delo brenda, GT automobil koji će imati identičnu publiku kao Bugatti Chiron.

Trenutno, proizvođač automobila iz Angelhoma konstruiše samo 25 jedinica godišnje, tako da verovatno nećemo videti novi hiperautomobil u proizvodnji sve do početka sledeće decenije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group