Naslednik Lamborghinija Gallardo će se zvati Huracan

Do sada se govorilo da će naslednik Lamborghinijevog Gallarda nositi ime Cabrera, ali taj naziv prema poslednjim informacijama ipak neće odlikovati novi Lamborghini, već će za njega Italijani iskoristiti naziv Huracan koji su zaštitili pre godinu i po...

Lamborghini Gallardo je najuspešniji Lamborghinijev automobil ikada. Dovoljno je pogledati koliko je njegovih primeraka prodato i sve će vam biti jasno. Naslediti njega izuzetno je teško, pa je Lamborghini zasita morao da se potrudi kako bi stvorio automobil dostojan njegove smene.

Sportista koji je trebalo da bude zasnovan na platformi aktuelnog Audija R8 to neće biti, jer je odlučeno da on mora biti znatno radikalniji kada su u pitanju vozne karakteristike. Iz tog razloga Lamborghini je pripremio potpuno novu aluminijumsku osnovu koju će kasnije pozajmiti i Nemci. Vizuelno, novi Huracan će biti inspirisan Aventadorom i Sesto Elementom.

Za njegovo pokretanje će biti zadužena doterana verzija aktuelnog 5.2 litarskog V10 atmosferca koja bi trebalo da raspolaže sa nekih 600KS. Ta snaga bi na točkove trebalo da se šalje preko šestostepenog manuelnog ili sedmostepenog menjača sa dvostrukim kvačilom.

Huracan bi trebalo da upoznamo već krajem ovog meseca, dok bi zvanična premijera Gallardove zamene trebalo da bude odrađena u Ženevi sledećeg proleća.

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group