Nakon surovih testiranja Bugatti Centodieci ulazi u proizvodnju

Bugatti puni 110 godina, a za svoj rođendan, ova kompanija kreirala je veoma poseban hiperautomobil koji odaje počast najluđim mašinama devedesetih godina, EB110 modelima sa kvad-turbo motorima...

Bugatti je spreman za start proizvodnje Centodieci specijala nakon velikih 50.000 kilometara koje je prototip prevalio kako bi osigurao siguran temelj za početak uspešne serijske kampanje bez ikakvih zastoja. Tokom brojnih meseci, “White Prototype” Centodieci model iscrpno je testiran u svakom mogućem vozačkom uslovu, uključujući brzinske sesije, upravljačke rute, trkačke staze, autoputeve i gradski saobraćaj. 1.200 kilometara ova mašina je nabacivala ispod svog kaiša svakoga dana, zaustavljajući se jedino zbog tehničkih provera, promene vozača i punjenja goriva.

Svaki aspekt Centodieci modela proveravan je od strane ekspertskih test vozača, koji su dobro upoznali ovo vozilo i njegove funkcije, omogućivši sebi da primete čak i najmanje varijacije u upravljanju, kočenju, ubrzavanju ili vešanju. Sa veoma niskim proizvodnim brojem, bilo je potpuno očekivano da će Bugatti postaviti svoje vozilo na ovako rigorozne testove, ali sve ovo je samo deo kompanijine filozofije.

Za finalne testove, Centodieci je prebačen do Nardo test staze u italiji. 12,6 kilometara duga trkačka staza predstavljala je savršenu podlogu za dostizanje maksimalne brzine od 380 km/h ovog automobila, za koju je zadužen mamutski osmolitarski kvad-turbo W16 motor, koji stvara 1.578 ks.

Centodieci predstavlja drugi specijal posebne karoserije ovog brenda, sa La Voiture Noire modelom koji je bio prvi. Ime novog modela dolazi iz reči za 110, kako bi obeležio sto desetu godišnjicu italijanskog brenda i kako deluje, masivno je inspirisan EB110 linijom iz devedesetih, što je najevidentnije zbog pet okruglih usisnika vazduha, male potkovice prednje maske i uskih farova.

Svega deset primeraka Centodieci modela biće kreirano u seriji, sa jedinicama koje će nositi cenu od osam miliona dolara. Jedno od svega nekoliko vozila biće kreirano za Molsheim Atelier u francuskom Alzacu, dok će svih deset biti kompletirano do kraja sledeće godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group