Najnoviji španski superautomobil

Više slika

Više slika

Novi superautumobil nepoznatih proizvođača nastavljaju konstantno da se pojavljuju niotkuda, a prethodnog meseca na trci LeMans 24 časa, poslednji je, bukvalno, prošao nama ispred nosa...

Pored svih velikih kompanija i ponekih manjih, daleko poznatijih, koje se isključivo bave kreiranjem super i hiper-automobila, postoje nove samostalne firme, a u prethodnih nekoliko godina predstavile su neverovatne projekte od kojih su neki postavili svetske rekorde, pokazavši se daleko boljim na pravoj liniji, čak i od mnogo poznatijih, ustaljenih kuća kao što su Lamborghini i Bugatti. Ovde mislimo na hrvatskog Rimca, naravno.

Pored veoma neobične odluke da debituje sa svojim vozilom na trci LeMans 24 časa, radije nego na nekom od prestižnih svetskih sajmova automobila, automobil dolazi iz kompanije za koju nikada nismo čuli - DSD Desing & Motorsport iz Španije.

Ova kompanija nikako ne pali lampice kao što to čine Ferrari ili Lamborghini, ali možemo vam reći da pozdravlja čitav svet automobilizma iz prelepe Španije modelom nazvanim Boreas, po grčkom bogu severnog vetra.

Sa dizajnerske tačke gledišta, Boreas je sigurno model koji mami našu pažnju. Automobil poseduje tipičan oblik superautomobila kome prednjim i zadnjim delom dominiraju strmo postavljene komponente, karbonski usisnici vazduha inspirisani McLaren modelima i veliko vetrobransko staklo koje se nesmetano nastavlja u konstrukciji krova. Ovaj intrigantni dizajn teče ka zadnjem delu i repnom krilu od ugljeničnih vlakana, dva štop svetla sportskog dizajna, centralne LED trake u stilu Bugatti Chiron modela i nešto oštrijih izduvnih grana.

Nikakvi detalji nisu pruženi o jedinicama koje napajaju Boreas superautomobil, ali on navodno poseduje hibridni pogonski sklop koji poseduje više od 1.000 ks na trapu. Ovo čini ubrzanje od 0 do 100 km/h mogućim ispod tri sekunde, dok maksimalna brzina modela iznosi 379 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group