Najnoviji Nissan Rogue dobija poluautonomne tehnologije i veću cenu

Više slika

Više slika

Japanski brend Nissan pre nekoliko dana predstavio je redizajniranu liniju Rouge krosover modela...

Selekcija terenaca namenjena sledećoj godini, uglavnom preuzima gotovo sve komponente modela koji su po prvi put predstavljeni prethodne godine, međutim, ovoga puta poseduju jedan veoma bitan dodatak.

Sledeće godine model Rogue biće dostupan sa ProPilot Assist sistemom kompanije Nissan, koji može kontrolisati upravljanje, brzinu i kočnice u jednoj traci autoputa.

Ovaj sistem održava automobil konstantno u jednoj traci, poseduje asistenciju prilikom stajanja i kretanja u saobraćaju, istovremeno održavajući brzinu i bezbednu udaljenost od vozila ispred sebe. Kompanija će nastaviti sa razvijanjem ovih vozačkih asistencija i njihovim ugrađivanjem u dodatne modele, što će se svakako pokazati veoma korisnim zbog široke lepeze mogućnosti koje nastaju kada je sistem primenjen na jedinicama.

Zajedno sa poluautonomnim mogućnostima, Rogue model za sledeću godinu posedovaće i Apple CarPlay i Android Auto konektivne sposobnosti, kao i nekoliko specifikacija u polju paketne opreme. Kao što možete pretpostaviti, cena nove linije takođe dobija pojačanje, koje će se kretati od 600 do 1.100 dolara u zavisnosti od modela.

2018. Nissan Rogue S dolazi kao ulazni model linije, poseduje prednju vuču i cenu od 24.000 dolara. Odmah iza njega idu Rogue SV varijanta sa cenom od 25.000 i Rogue SL automobil koji ima cenu od 31.060 dolara. Pogon na sva četiri točka dodaje još 1.350 dolara na cenu, dok vrhunski modeli opsega SL sa pogonom na dve osovine olakšavaju buduće vlasnike za 31.060 dolara. Cene hibridnih modela za sledeću godinu tek bi trebalo da budu objavljene, ali doplata za isporuku na destinaciju porasla je za sve modele od 940 do 975 dolara.

Sa druge strane, ProPilot Assist sistem dostupan je samo u SL verzijama modela i kao deo premijum paketa, koji dodaje 770 $ na cenu i uključuje poluautonomni sistem zajedno sa aluminijumskim felnama od 19 inča.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group