Najnoviji McLaren 720S GT3 stiže 2019. godine

Više slika

Više slika

McLaren će započeti testiranje novog 720S GT3 trkačkog automobila sledeće, dok će prve mušterije dobiti svoje automobile do 2019. godine, ali ovo nisu jedine vesti koje stižu od strane britanskog proizvođača superautomobila…

Kompanija je takođe uspostavila globalnu mrežu specijalista motosport prodavaca, koji planiraju lansiranje unikatne GT trkačke serije i Driver Development Programme paketa tokom 2018. godine.

Što se tiče novog 720S GT3 automobila, McLaren je objavio prve koncept skečeve i takođe su izjavili da će započeti njihov razvoj tokom sledeće godine. Verzija pripremljena za trkačke staze poseduje četvorolitarski 4.0-liter M840T V8 motor, uparen sa šestostepenim sekvencijalnim menjačem, dok će karoserija biti značajno optimizovana sa usavršenim aerodinamičkim paketom.

Novi McLaren 720S GT3 model zameniće uspešnu 650S GT3 varijantu, koja je uspela da osvoji titule na četiri kontinenta, uključujući i Asian Le Mans Series, Australian GT championship, Bathurst 12 Hour, Blancpain Endurance Cup i Pirelli World Challenge trke.

Pure McLaren GT-Race Series trke održavaće se na ikoničnim evropskim stazama, ciljajući ka vlasnicima koji su već dobili ekstenzivne trkčke pakete i zahtevaju da njihovi prvi koraci u svetu sportskog automobilizma budu pravi. Svi kupci koji žele  da poseduju internacionalnu D licencu kako bi učestvovali u trkama, dobijaju ovlašćeni servis i ordžavanje od strane inžinjera i tehničara kompanije Mclaren. Više detalja o ponudi biće objavljeno nešto kasnije.

"McLaren je nastao na trkama i omogućuje našoj sverastućoj porodici kupaca unikatno i uzbudljivo vozačko iskustvo. Upravo zbog ovoga, osećaj posvećenosti čistokrvnom motosport programu dizajniranom kako bi omogućio svim našim kupcima da se fokusiraju na uzbuđenja, donosi vožnju naših najboljih sportskih automoibla na trkačkim stazama", izjavio je direktor McLaren Automotive kompanije, Majk Flevit.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group