Najmoćniji u svom opsegu - novi Cupra Formentor VZ5

Više slika

Više slika

Volkswagen nije uspeo da dobije odobrenje Audi Sport odeljenja za upotrebu njihovog 2,5 litara velikog turbo pet motora u svojim Golf R modelima, ali Cupra jeste i trenutno svetu ovaj brend donosi svoj najmoćniji model u istoriji, nazvan Formentor VZ5...

Ova premijera došla je kao deo internog događaja kompanije, propraćenog prenosom uživo, pružajući svetu prvi uvid u moćni novi model kompanije sa 385 ks i 480 Nm obrtnog momenta, što je za svega 10 ks manje od onoga što danas nude RS Q3 i RS Q3 Sportback automobili. Prelepa mašina ubrzava do sto iz mesta za svega 4,2 sekunde, što je za 0,3 brže od njenih nemačkih rođaka i razvija maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Snaga Cupra Formentor VZ5 teškaša prenosi se na obe osovine putem sedmostepenog DSG automatskog menjača duplog kvačila i 4Drive pogona na sva četiri točka, dok je on sada za 10 mm niži od svog prethodnika Formentor VZ varijante. Novi model poseduje adaptivnu kontrolu krstarenja sa petnaest nivoa podešavanja, uparenu sa kočionom snagom obezbeđenom od strane kompanije Akebano i njenih kočionih klešta šestoklipnih čeljusti, smeštenih napred. Sportski SUV postavljen je na dvadeset inča velike točkove, koji su ujedno i ekskluzivna ponuda za ovaj model.

Kada se radi o besprekornim karakteristikama, one uključuju skulpturnu haubu, mat crno okruženje prednje maske, veće i nešto niže usisnike vazduha i prednji branik, novi karbonski difuzor na zadnjoj strani i dijagonalno postavljene izduvne grane bakarnih finiša. Automobil dolazi sa Cupra znakom na sredini repnog dela i poseduje crni hromirani izgled, sa VZ5 logom smeštenim odmah do njega.

Taiga Grey eksterijerni finiš prenesen je sa prethodnog modela, ali kupci takođe mogu dobiti svoje modele u Midnight Black, Magnetic Tech Matt i Petrol Blue Matt tonovima.

Sportske kadice sada su dostupne u crnoj ili plavoj koži, predstavljaju deo čitavog asortimana noviteta i na savršen način su akcentovane poliranim tamnim aluminijumom i bakarnim detaljima u enterijeru putničke kabine. Svi zainteresovani za novu Cupra Formentor VZ5 liniju mogu se opredeliti za model ekskluzivne Dinamica Black grafike i braon sedišta od napa kože. Tu su još i dvanaestoinčni informativno zabavni sistem sa ekranom osetljivim na dodir, Apple CarPlay i Android Auto kompatibilnosti, glasovno prepoznavanje i prilagodljivi digitalni kokpit, između ostalog.

Praćena brojnim vozačkim asistencijama, Formentor serija, koja je dobila ime po istoimenom rtu španskog ostrva Majorka – VZ stoji kao skraćenica španske reči “veloz” ili brz, dok pet označava broj cilindara u motoru, biće ponuđena u ograničenoj proizvodnoj seriji od 7.000 jedinica. Tržišno plasiranje novih modela planirano je za poslednji kvartal ove godine, sa cenom i ostalim bitnim detaljima koji će biti predstavljeni do tada.

N.Đ.

Izvor: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group