Najskuplji SUV na svetu

Više slika

Više slika

Osim ukoliko živite pod kamenom, verovatno ste svesni da je svet ljubitelja automobila zaražen SUV groznicom…

Ikonski brendovi, kao što su Rolls Royce, Ferrari, Lamborghini i Aston Martin morali su da se pridruže ovom kolu. Ali, šta mislite, da li će i Betmen upasti pod kandže ove zaraze i zameniti svoj betmobil jednim SUV automobilom? Pa, mi vam možemo reći da ukoliko to ikada odluči, onda će mu se SUV o kom ovog puta pričamo, Kalrmann King, biti idealni naslednik.

Ono što takođe govori u korist toj činjenici jeste podatak da je ovo najskuplji SUV sveta, koji je svojom početnom cenom od 1.8 miliona dolara u tom nadmetanju pobedio Bentley Bentayga i Rolls Royce Cullinan. Baziran na Ford F-550 pikap kamionetu, luksuzni SUV težak 6 tona lansiran je na internacionalnom sajmu automobila u Dubaiju.

Po pitanju dizajna, ovaj model nas podseća na dijamant, dok zbog svoje tamne boje asocira i na F-117 stelt borilački avion takođe. Jedini okrugli detalji u eksterijeru su masivni off-road točkovi. Opaki SUV pokreće 6.8 litarski V10 motor, koji proizvodi 400 konjskih snaga i može dostići maksimalnu brzinu od 140 kilometara na čas.

Veći deo preostalih informacija još uvek nije proveren, ali znamo da može biti naručen u blindiranoj verziji, dok njegov enterijer može biti dekorisan ambijentalnim osvetljenjem, 4K HD TV-om, frižiderom, Nespresso aparatom, malim sefom i brojnim drugim pogodnostima. Sigurni smo da ćemo uskoro imati priliku da ga vidimo uživo na ulicama Dubaija.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group