Muzej Lamborghini

Više slika

Više slika

Od kada je osnovan pre 53 godine, Lamborghini važi za jednog od najboljih proizvođača superautomobila...

 

Možda nema sportski peidgre kao Ferrari, ali kompanija koja se nalazi u Sant Agata Bolognese proizvode neke od najboljih primeraka automobila na svetu. Tu je i specijalan muzej koji je otvoren prošle nedelje. 

Prvo po čemu se izdvaja u odnosu na konkurenciju je što se muzej nalazi nekoliko metara od same fabrike u sedištu ove kompanije. Lako ćete ga prepoznati, pošto je ceo od stakla. 

Nakon što uđete, automobili su prikazani hronološki i tu su modeli kao što je originalni 350GT, Jajpa, Countach, Miura i prelepi zlatni LM002. Mašina koju porekeće V12 motor je na masivnim 335mm gumama, po kojima rekordne gume na Camaro Z/28 modelu 305mm izgledaju kao igračke. U ćošku je Diablo GT, jedan od najboljih modela ove kompanije. 

Za ljubitelje klasika, prava stvar kreće na drugom spratu. 

Prvo će vas sačekati Reventon, jedan od 20 primeraka koji su napravljeni. Baziran na Murielago LP640 modelu i sa detaljima sa Aventadora, Reventon ostaje kao jedan od omiljenih modela sa ograničenom proizvodnjom. 

Pogledajte sami ostatak...

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group