Model Toyota Supra dobija novo GT4 EVO izdanje

Više slika

Više slika

Toyota Gazoo Racing brend predstavio je osveženu verziju svog Supra GT4 EVO izdanja, otkrivajući seriju poboljšanja na vešanju, kočionom sistemu i pogonskom sklopu...

Još od debija originalnog Supra GT4 modela u julu mesecu 2019. godine, ovaj proizvođač je prodao više od pedeset primeraka, koji su osigurali više od sto podijuma i pedeset pobeda u klasi na nacionalnom i internacionalnom GT4 nivou takmičenja. Koristeći odgovor kupaca i vozača, inžinjeri kompanije Toyota Gazoo Racing nastavili su sa razvojem GR Supra GT4 modela, kako bi ostali ispred svojih rivala.

Poboljšanja na GR Supra GT4 EVO modelu fokusirana su na kočnicama, upravljanju i motoru. Kočioni sistem poseduje novi dizajn i različite postavke za ABS sistem. Vešanje je dobilo poslednje KW prilagodive trkačke branike i usavršeni anti roll sistem za bolje upravljanje pri većim brzinama. Sudeći prema kompaniji Toyota, trkački model je daleko lakši za upravljanje u rukama ambicioznih amaterskih vozača, istovremeno omogućujući precizne performanse koje zahtevaju profesionalni vozači.

Na kraju, trolitarski turbo šestocilindraš sada nudi povećanu snagu i optimizovani obrtni momenat i poseduje daleko efikasniji sistem hlađenja iz motosport opsega. Kompanija nije naglasila cifre snage koje sada nudi, jer one mogu varirati u zavisnosti od konfiguracija, ali obrtni momenat je u svakoj opciji 660 Nm. Motor koristi Marelli ECU tjuniranje i svoj bes iskaljuje putem Akrapovic izduvnog sistema. Kao što je bio slučaj sa njegovim prethodnicima, snaga se šalje na zadnju osovinu putem modifikovanog ZF automatskog menjača i uz pomoć Drexler diferencijala ograničenog proglizavanja i GKN Motorsport pogonskog vratila.

Toyota Gazoo Racing već je dostupna za poručivanje za sve trkačke timove i dolazi sa cenom od 186.000 evra. Postojeći GR Supra GT4 vlasnici takođe mogu usavršiti svoje trkačke automobile sa ovim EVO specifikacijama. Novi model će imati svoj trkački debi na 24 Hours of Daytona trci januara meseca sledeće godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group