Misteriozni Ferrari je u stvari nova California?

Nakon što su prošle nedelje objavljene Ferrarijeve skice, navodno predate na registraciju Evropskom patentnom zavodu, mnogi su pretpostavili da je reč o novoj verziji modela FF, ali poslednji izvještaji kažu da je verovatnije da se na njima nalazi sledeća generacija modela California.




Taj model bi uskoro trebao da bude predstavljen široj javnosti, tačnije očekuje se da će to biti napravljeno do sredine naredne godine, a test prototipi nove Californije su već više puta uočeni. Podsetimo da je California trenutno najstariji model u Ferrarijevoj ponudi pa mu se bliži vreme zamene. 

Što je još važnije, u korist tezi da se radi o novoj Californiji govori i to da se se krov automobila koji se nalazi na skicama čini sklopivim, dakle mogla bi biti reč o kabrioletu. 

Nova California bi trebala da bude inspirisana modelom FF i F12, a očekuje se da će je pokretati prednje smešteni 3,8 bi-turbo V8, koji je debitovao u Maseratijevom Quattroporteu i koji bi trebao da razvija snagu između 530 i 550 KS i najveći obrtni momenat od oko 750 Nm.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group