Mini ubija Paceman model

Više slika

Više slika

Došlo je vreme da se oprostimo od čudnog Mini SUV modela sa dvoje vrata…

Mini Paceman model se trenutno konstruiše u BMW fabričkom pogonu u Gracu, u Austriji. Za 2017.godinu, ova fabrika planira početak proizvodnje G30 BMW 5 Series. Kako bi napravili dovoljno mesta za novu 5 Series, Paceman je morao da ode u zaborav. Novi Mini Countryman, koji se pravi u istoj fabrici i na istoj platform biće predstavljen pred sam kraj ove godine, ako je verovati navodima. Mini brend se kreće prema trećoj generaciji automobila, otkako ih je kupio BMW. Ova kompanija će kreirati automobile koji su nešto zreliji, kada ih uporedimo sa ranijim Mini modelima, koji su bili nalik na nešto iz crtanog filma i jako, jako neobični.

Mini želi da poseduje pet različitih linija modela. Prva tri modela, hatchback, Clubman i kabriolet su već u proizvodnji. Countryman SUV koji je namenjen nešto luksuznijem tržištu biće četvrti model, a načuli smo neke glasine da će Mini sedan biti peti.

Sedan bi svakako pomogao Mini brendu da prodaje više svojih automobila na teritorijama Sjedinjenih Američkih Država i Azije, gde se hatchback modeli ne prodaju tako dobro. Sviđa nam se činjenica da Mini brend pronalazi uzora u BMW, koji je njegov roditeljski brend. Mini Cooper modeli su uvek bili neobični, ali ipak, verujemo da bi ljudi bili više voljni da kupe modele sa potpisom ovog brenda, koji bi zapravo bili Mini verzije BMW modela.

Paceman je oduvek bio poput neke anomalije. SUV sa dvoje vrata može biti samo jedna niša na tržištu, osim ako se ne zove Jeep Wrangler. A čak i Wrangler sada ima verziju sa četvora vrata, kako bi se dopao kupcima koji pored visokih performansi i zvučnog imena traže i praktičnost. Proizvođači automobila se teško odlučuju na proizvodnju SUV verzija sa dvoje vrata, pa čisto sumnjamo da ćemo ih u budućnosti uopšte i viđati. Ali dobro, vredelo je probati. Sada treba prihvatiti neuspeh i otkriti nešto novo, što će privući kupce i oduševiti ceo svet.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group