Mini planira model veći od Countryman-a

Mini je sa novom generacijom predstavio novu BMW-ovu platformu UKL1 na kojoj će se bazirati i bavarski modeli poput serije 1 GT i crossovera X1. To znači da ista podržava i veće modele, a izvori navode da u Miniju planiraju da iskoriste tu okolnost i tržištu ponude barem jedno vozilo veće od Countrymana.



To će "omogućiti Miniju da bude odvažniji" i da kupcima ponudi nove modele, barem tako tvrdi Ian Robertson, BMW-ov šef prodaje i marketinga, a Robertson upravo ističe "model veći od Countrymana" kao najizgledniju opciju. 

Robertson je dalje dodao da 100.000 prodatih primjeraka 4,17 m dugačkog Countrymana pokazuje da je Mini napravio dobar potez sa lansiranjem tog modela i da je ostao veran svojim korenima i da očigledno postoji prostor za dodatni rast. Tu je podjednako mislio na rast dimenzija i na rast prodaje. 

Ipak, Robertson svakako smatra da postoje granice i da Mini "ne može da prodaje model dužine preko 5 m", ali "mogućnosti za istraživanje postoje unutar vernosti određenim karakteristikama, poput gradskog modela, manjeg kruga okretanja, prihvatljive veličine i sl." 

Sa druge strane Robertson je izjavio da modeli manji od standardnog Minija ne dolaze u obzir sa obzirom da bi za njih trebalo razviti novu platformu, dakle zahtevalo bi previsoke troškove u koje ovaj proizvođač neće ulaziti. Drugim rečima, jedini put za širenje Minijeve ponude je u povećanju dimenzija.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group