Mini dobija svoju električnu verziju

Sledeća, peta generacija, ‘superhero’ Mini modela dolazi u formi električnih automobila pred kraj 2019. godine.

Nije nikakva tajna da britanska kompanija poslednjih nekoliko meseci razvija i testira potpuno električne modele, ali nije bilo kristalno jasno da li će ih lansirati kao celokupnu liniju modela ili samo kao dodatnog igrača na odabranim tržištima.

Kako kaže globalni direktor Mini brenda, Sebastijan Makensen: "Koncept električnih automobila ne predstavlja samo primamljivu ponudu i mogućnost hvalisanja činjenicom da imate električni automobil, bez čega ga niko ne bi ni kupio. Zapravo, to je pravi automobil koji će ljudi zaista kupovati."

Sučeljen sa padom prodaje, Mini veruje da će povećana potražnja električnih modela dozvoliti kompaniji da se vrati rekornim prodajama tokom sledećih par godina.

Pre nekoliko meseci izvori su doneli informacije koje glase da zbog Bregzita, Mini EV neće biti građen u Britaniji kao što je originalno planirano. Sada, VDL Nedcar iz sve snage zahteva i dolazi sa ponudom da kreira ovu seriju.

N.Đ.

  • Ključne reči:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group