Mini Cooper se za 2024. po poslednji put vraća sa manualnim menjačem

Više slika

Više slika

Mini će u čast svoje motosport istorije izbaciti potpuno novu Mini John Cooper Works 1to6 verziju modela...

Ograničena na svega 999 jedinica širom sveta, ova linija kompakta biće prodavana eksluzivno sa šestostepenim manualnim menjačima i to po poslednji put.

Kreiranje ograničenog izdanja Mini je startovao sa promenama na prednjem i zadnjem delu popularnog modela, uključujući uklapanje nove maske hladnjaka sa većim usisnicima vazduha i klavir crnim okruženjem. Ograničeno izdanje će takođe posedovati i bočne linije zajedno sa strukom finiširanim u istoj nijansi crne, kojoj će komplementirati eksterijerna boja automobila, ekskluzivno ponuđenim u Midnight Black.

Srebrne trkačke štrafte posebno intrigatnog dizajna protežu se preko haube, krova, krila i prtljažnika automobila i uključuju grafike unikatne za 1to6 Edition seriju. Komplet osamnaestoinčnih Circuit Spoke u Jet Black nijansi zadužen je za kompletiranje čitavog izgleda zajedno sa crnim oznakama kompanije.

Unutar putničke kabine nalaze se tapacirunzi vrata sa specijalnim 1to6 logoima, dok je kompanija opremila svoje automobile i sa crnim kožnim napisima koji glase ‘One of 999’ i smešteni su levo od upravljača. Predivno finiširani šalthebl takođe je veoma dopadljiv i finišran je u koži sa crvenim kontrastnim šavovima.

Kako bi se novi modelima dodalo još više unikatnosti kreirana je grafika koja slovi ‘One of 999’ i smeštena je na šiber, instrument satovi su kreirani sa svetlo crvenim osnovama, nebo je sada u antracitno crvenoj boji, enterijer poseduje crveno ambijentalno osvetljenje i specijalni emblem ograničenog izdanja postavljen je na donjem kraku sportskog upravljača obloženog napa kožom, dok su za kompletiranje promena u putničkoj kabini zadužene nove patosnice.  

Za pokretanje novog automobila zadužen je isti dvolitarski četvorocilindraš dobar za 231 ks, baš kao i u slučaju standardnog modela i obezbediće Mini John Cooper Works 1to6 Edition modelima ubrzanje do stotke iz mesta za 6,3 sekunde.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group