Mini Blackfriars Edition - duh Londona u Parizu

Više slika

Više slika

Slavna britanska kompanija Mini dolazi, pored čuvenih i prepoznatljivih taksi vozila koji se na prvi pogled vezuju za ostrvo, kao jedan od nosilaca kulturnih i industrijskih markera tokom istorije...

Od kada je ovaj brend spašen propadanja i stavljen pod krilo nemačkog giganta BMW, razvoj i daleko bolji pristup tehnologijama, učinili su da jedno od čuda sa ostrva opstane i bude daleko konkurentnije na tržištu koje se modernizuje iz dana u dan.

Međutim, vredi pomenuti da su neke marke težile ka zadržavanju identiteta i uprkos promeni vlasnika nastavile da postoje, iz više razloga, kao samostalne, uz velike benefite koje im donose veliki mentori kojima su pripali u velikoj borbi, u kojoj velika riba jede malu. Ovaj slučaj ne možemo vezati za Kragujevac, nažalost, ali možemo pomenuti još nekoliko proizvođača, a to su bez ikakve sumnje rumunska Dacia i češka Škoda.

Da se ipak vratimo na našu današnju temu, u kojoj vredi pomenuti da kompanija Mini odnedavno nudi potpuno nove modele specijalne edicije, nazvane prema jednom londonskom naselju, ali, nažalost, oni će biti dostupni isključivo na francuskom tržištu. Linija posebnih Mini automobila tvrdog krova, nazvana je Blackfriars i inspiraciju crpi od slavnog londonskog naselja, nastalog davne 1276. godine, i crnih kapa koje su njegovi stanovnici nosili.

Specijalna edicija ovog kompakt automobila, kao što možete pretpostaviti, poseduje potpuno crnu karoseriju, akcentne mat komponente C stubova, enterijer, pa čak i poklopce točkova. Svi modeli ove serije takođe poseduju i posebne oznake i dolaze uparene sa dodatnim paketom opreme, uključujući LED farove, parking senzore, stakleni šiber, informativno zabavni sistem sa ekranom osetljivim na dodir od 6,5 inča i kožnim postavama na sportskim sedištima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group