Milan Red - australijski rival Chiron modela sa 1.306ks

Više slika

Više slika

Mali australijski proizvođač automobila znan kao Milan Automotive, poželeo je da postane rivel velikim momcima iz segmenta hiperautomobila, kao što su Koenigsegg i Bugatti...

Sada ova kompanija planira da to učini sa svojim novi modelom Red, egzotičnim automobilom napajanim kvad turbo V8 motorom zapremine 6,2 litara, dobrim za 1.306 ks i 1.400 Nm obrtnog momenta, koje šalje na zadnje točkove putem sedmostepenog automatik menjača duplog kvačila.

Milan Automotive tvrdi da njihova nova zver dostiže stotku iz mesta za 2,47 sekundi ili, isto vreme koliko je potrebno i modelu Bugatti Chiron. Za ubrzanje do dvesta iz mesta i 300 kad je pista čista, ovaj automobil zahteva 5,46 i 9,98 sekundi. Maksimalna brzina australijskog modela zaustavlja se na 400 km/h, dok njegova kompanija tvrdi da je sposoban da proizvede ubrzanja do 2,6 G.

Milan Red je 4.741 mm dugačak, 1.197 mm visok i 2.156 mm širok, dok mu međuosovinski raspon iznosi 2.750 mlimetara. Sa ukupnom kilažom od 1.300 kg, ovaj model je veoma lagan zahvaljujući karbonskoj jednodelnoj šasiji i panelima kreiranim od identničnog materijala.

Zadnji stabilizator ponaša se kao vazdušna kočnica i zaustavlja snagu mašine zajedno sa karbonsko/keramičkim kočnicama kompanije Brembo, velikih za  390 mm napred i 390 mm nazad, sa šest i četiri kočiona klipa.

Prelazak novog australijskog hiperautomobila preko rupa trebalo bi da bude dosta lagan, posebno zbog svog razmaka od 135 mm, kada je vešanje podignuto, u poređenju sa 90 mm kada je spušten, dok Milan Red poseduje CFRP duplo rameno vešanje, sa sistemom amortizera opremljenim sa tri opruge i podesivim anti-roll cevima na oba kraja.

Milan će kreirati svega 99 jedinica ovog automobila, dok je njih 18 već unapred kupljeno, uprkos ceni za koju se veruje da startuje od nekih dva miliona evra ili 2,33 miliona AUD lokalno.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group